Az új támogatási elemek miatt ráadásul még súlyosabb lehet majd a helyzetük 10 év múlva. A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szocialista tervgazdálkodás. Hofi szavai jutnak ismét eszembe. Egyre gyakrabban csinálja velem ezt az eszem manapság. Hát nem fura? Nem.
"- Józsi bácsi, a disznó mennyit fog fialni?!
- Mennyi a terv, elvtárs?
− 14!
- Ezt megmondták a disznónak is? Azé’ jobb, ha maga beszél vele, mégiscsak egy szinten vannak..."
youtu.be/bVAKkeLg3mE
Eladott Ország
A kormány dolga nem az osztogatás lenne, hanem a feltételek megteremtése. Ésszel. Például egy bérlakás-rendszer kiépítésének segítése. Mert nagyon szép dolog, ha egy fiatal család megvásárol, vagy felépít egy házat Pusztaröcsögén, de onnantól kezdve oda vannak betonozva. Hiába lenne jobban fizető állása a szülőknek az ország másik felén, nem tudnak elmozdulni többé Pusztaröcsögéről, mert a házat eladni nem tudják, ha hitelt vettek fel rá, akkor azt fizetni kell. Ráadásul az albérletbe kiadott ingatlanoknál bármikor előfordulhat, hogy a tulajdonos eladja a lakást, akkor pedig kezdődik a kapkodás, hogy hová. A CSOK semmi más, mint egy nagyon drága, nagyon haszontalan átverés. Érdekes módon azok a fiatalok, akik a haldokló Nyugaton találtak megélhetést, hirtelen sokkal több kedvet éreznek a gyermekvállaláshoz. Előbb vállalnak gyereket és többet, mint azok, akik itthon maradtak. CSOK nélkül is. Ugyanis a biztos megélhetés, a stabil jogi és gazdasági környezet, a lakó- és munkahelyváltoztatás lehetősége és a normális fizetés sokkal inkább családbarát, mint a közösből két marokkal ingyenpénzt osztogató, éjjel-nappal a család szentségéről papoló ostoba kormánypropaganda.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_960/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/11/feet-2796905_960_720.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.