A civil szervezet szerint a tisztifőorvos tudatosan akadályozza az információáramlást.

Május végén adják ki az addigra teljesen elavult februári települési halálozási adatokat?

Fotó: pixabay.com

A K-Monitor Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Müller Cecília hivatala 45 napja nem küldte el nekik a nála lévő adatbázist a települési szintű COVID-halálozásokról – írja a 24.hu.

Mivel a digitális adatbázis továbbítása a valóságban nem jelent többletfeladatot, sajnos újra azt látjuk, hogy a tisztifőorvos tudatosan akadályozza az információáramlást

– teszik hozzá.

A február végén beküldött kérdésükre azonban – a kormány döntése miatt jogszerűen – csak május végi választ fognak kapni, az akkorra már elavult adatokkal.

Mint ismeretes, a veszélyhelyzet idén a közérdekű adatigénylések 15+15 napos határidejét 45+45-re emelte a kormány. Az adatgazdának mindössze arra kell hivatkoznia, hogy az adatigénylés teljesítése akadályozná a veszélyhelyzettel kapcsolatos közfeladatának ellátását. Ez a szabály mindenféle közérdekű adat kiadásával összefüggő eljárásra érvényes.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Mit csinál ez vén dög ?? valamit tesz is, hogy a járványt megfékezze? Ö a nagy isten tisztifőorvos))csak felveszi a nagy pénzeket( tudnám miért) és kitüntetéseket semmiért,mellébeszélés, hazudozás az megy neki,de a lelkén szárad sok ember halála , aljas vén sz@r

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.