Egy 1960-as Aston Martin DB4 coupe series II. keresi az új gazdáját, igencsak szép áron.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) időről időre szokott tartani a lefoglalt autókból árverést, általában eléggé nyomott árról szokott indulni a licitálás. 

Hatvan éves autóritkaságot árverez el a NAV, igen szép összegért – fotó

Fotó: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Azonban a honlapjukon és a Facebook-oldalukon most feltűnt egy igazi ritkaság: egy Aston Martin DB4 Coupe series II. keresi új gazdáját. 

Az adóhatóság honlapján található információk szerint a járgányt 1960-ban gyártották, 3760 köbcentis a motorja, és közel 65 ezer mérföldnyi van már a jobbkormányos autóban. 

A jármű becsértéke 60 millió forint, a licitet 30 millió forintról indítják majd június elején.

Van azonban némi probléma is a 60 éves remekkel, erről ez olvasható a NAV honlapján:

"A gépkocsi évek óta nincs használatban. A karosszéria poros, a fényezés helyenként karcos. A karosszérián apróbb horpadások, sérülések láthatók. A bőrkárpitozás több helyen kopott. A motor nem indítható, a kipufogó korrodált. A keréktárcsákon, küllőkön, féktárcsákon kisebb korróziós nyomok láthatók.

A gépjármű jobbkormányos. A gépjármű működőképességéről nincsen információ, továbbá Magyarországon nem volt forgalomba helyezve, magyar okmányokkal nem rendelkezik."

A jármű forgalomba helyezéséről a NAV a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz irányítja az érdeklődőket, és azt is leírták, hogy az alváz- és motorszámok egyezősége tekintetében 

"a NAV felelősséget nem vállal, azoknak a hirdetményben történő feltüntetése csak tájékoztató jellegű, az ellenőrzés feltételeinek a hiánya miatt. Az adatokat javasoljuk ellenőrizni."

Forrás: arveres.nav.gov.hu, Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KavehazMagazin
@namihami: Egyébként tényleg jó vétel lehet belóle. Ha sikerül 60 millió alatt megvenni és még ráköltenek 10 milliót a full felújításra, akkor 4x annyiért lehet eladni. Lásd itt, simán félmillió fontokért cserél gazdát:
www.classic-trader.com/uk/cars/search/aston-martin/db-4

Amellett, hogy akkor sem adnék ennyi pénzt autóért, ha lenne miből, biztos, hogy inkább ezt a vadonatúj változatot választanám, ami megfelel a mai követelményeknek, igaz, hogy csak "utánzat", de félmillió eurót kérnek ezért is.
kavehazmagazin.hu/speedback-gt-egy-klasszikus-auto/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.