Új funkcióval bővült az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületén elérhető oltási időpontfoglaló rendszer – szúrta ki a Telex.hu.

Most már vakcinatípus szerint is kereshetünk időpontot az EESZT oldalán
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hétfőre egy új funkcióval egészítették ki az EESZT felületét. Az új menüpontban már a vakcina típusára is lehet szűrni az időpont foglalásakor. Egyelőre két oltóanyag, az AstraZeneca és a Sinopharm közül lehet választani – írja a Telex.hu.

Az EESZT-rendszer múlt pénteken azután vált elérhetetlenné, hogy hajnalban kiderült: már Pfizer–BioNTech-vakcinákra is lehet időpontot foglalni, de csak és kizárólag arra a napra. 

Az időpontfoglaló rendszer elérhetetlenné válásakor a kormány túlterheléses támadásra hivatkozott – megint –, ezt elvileg már pénteken sikerült elhárítani, de a gyakorlatban az oldal még péntek este is elérhetetlen volt, majd később ki is derült, hogy végül szombat reggeltől lehet majd újra foglalni.

A foglalható Pfizer–BioNTech-vakcinák szombatra elfogytak, ezért a rendszer a Sinopharm vagy az AstraZeneca vakcináját ajánlotta csak fel. Vasárnap este újból elérhetetlenné vált az EESZT, amit nem sokkal este 11 óra után állítottak helyre. Reméljük, hogy ez az újabb funkció nem ad teret további leállásoknak.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.