A járványadatok kedvezően alakulnak, de továbbra is óvatosnak kell maradnunk, és nagyon fontos, hogy mindenki oltassa be magát – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője a Kossuth rádióban.

Szlávik: az indiai mutáns miatt óvatosnak kell maradni, és viselni kell tovább a maszkot

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az infektológus mindenkit arra kér, hogy a második dózisért is menjen el. Mint megjegyezte, sokan gondolják úgy, hogy már egy oltás is elegendő a védelemhez és a másodikat nem kell felvenni, de ez persze nem így van.

A szakember szerint

májusban még biztosan maszkot kell viselnünk, mert az átoltottság aránya egyelőre nem elegendő a társadalmi immunitás eléréséhez

A járványadatok kedvezően alakulnak, de a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja néhány település szennyvizében újra emelkedésnek indult, ezért, illetve az indiai mutáns miatt továbbra is óvatosnak kell lennünk, fogalmazott az infektológus.

Szlávik János szerint nem meglepő, hogy az idősebbek tömeges beoltása után kicsit csökken az oltakozási kedv, ugyanakkor úgy véli, hogy a fiatalabbak is megtalálják a motivációjukat a vakcina beadatására, hiszen például a fesztiválok kizárólag az oltási igazolások fejében lesznek látogathatók, ami az említett korosztály számára komoly ösztönző lehet.

Forrás: infostart.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
viseljétek csak...másfél év nem volt nektek elég rá,hogy lássátok a maszk nem oszt nem szoroz...ez a barom meg azt szajkózza amit a csúti parancsol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.