A NER elitképzője vásárolta meg az Aranybika szállót, hamarosan be is költöznek – adta hírül a 24.hu. 

Most már biztos: a Mathias Corvinus Collegiumé lesz a debreceni Aranybika Szálló
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hivatalossá vált, hogy a százmilliárdokkal megtámogatott Mathias Corvinus Collegium vette meg a debreceni Aranybika szállót. Az, hogy mennyi volt a vételár, egyelőre titkos. A Debreciner hírportál kérdésére Orbán Balázs, miniszterelnökségi államtitkár, az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke csak annyit mondott, hogy „korrekt megállapodás született” – írja a 24.hu.

Az MTI tudósítása szerint Orbán elmondta, hogy az elitképző az ikonikus hotel épületében alakítja ki debreceni központját. Ezért először a szálloda „új szárnyát” alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután újítják fel a régi épületet, amelyet ismét szállodaként működtetnek majd.

A hírek szerint az ingatlant értékesítő cég tulajdonosával rendkívül korrekt szakmai párbeszéddel sikerült mindkét fél részére előnyös megállapodást tető alá hozni, kifogástalan volt az együttműködés az adásvétel körülményeiről, tartalmáról. Mindkét fél abban volt érdekelt, hogy a nagy múltú épülethez méltó funkciók társuljanak, és az Aranybika visszanyerje régi fényét.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
2020-ban az alapítók helyét a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány vette át, ami a pénzügyi alapok megerősödésével és új célok meghatározásával járt. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, főigazgatója Szalai Zoltán.
Megint lenyúlt vmit orbán
tudode
Ezt is megértük!
.
V É G K I Á R Ú S Í T Á S !!!
.
Szabad a gazdag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.