Újabb embereket fogott el a rendőrség az egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében – írja a Blikk.hu.

Curtis testvére, a világsztárok testőre lenne a brutális gyilkos?Fotó: Police.hu

A 45 éves korában kámforrá vált férfi földi maradványait az eltűnését követően több mint 11 évvel, a tavalyi év végén találták meg.

Egy biztonsági cég három munkatársát vették őrizetbe. Egyikük pedig Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is – írja a Blikk.hu.

Az akció súlyát jelzi, hogy – a lap értesülései szerint – a TEK főigazgatója, Hajdú János maga is bevetési ruhában vett részt az elfogásban. A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással.

Sz. Lajos és L. István megölték, majd elásták Katzenbachot. L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben. Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra.

Curtis bátyja, Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként világhírű sztárok sokaságát kísérte budapesti látogatásuk során.

Köztük volt Terence Hill, Ronaldinho, de ugyanígy kísért egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt. Tegnap a Blikk.hu többször is kereste Curtist, ám nem volt elérhető.

Curtis testvére, a világsztárok testőre lenne a brutális gyilkos?Fotó: Facebook

A XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. A megölésével akkor a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attilát gyanúsították meg, aki egykor az üzlettársa és jó barátja is volt. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan, rá is többéves börtönbüntetés várt magyarázza az eset előzményeit a Blikk.hu.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: Police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.