Hadházy Ákos közösségi oldalára írt bejegyzésben hívta fel arra a figyelmet, miszerint a kormány kizárólag hozzá lojális celebekkel bíztat vakcinázásra.

Hadházy: a propaganda még akkor is aljas és manipulatív, amikor kivételesen igazat mond
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem tudom, feltűnt-e Önöknek, hogy a kormány – egyébként helyesen – oltásra buzdító hirdetéseiben csupa olyan celeb biztat a vakcinázásra, aki valamilyen módon lojális a kormányhoz. Többen közülük ezt büszkén és nyíltan hirdetik is.

- kezdi bejegyzését Hadházy.

Arról is ír, hogy néhányukat be fogja mutatni, és a rockzenész Nagy Ferenccel kezdi

a HVG-nek adott interjúban meglepő nyíltsággal be is vallotta, hogy miért támogatja a kormányt. A propaganda még akkor is tud aljas és manipulatív lenni, amikor kivételesen igazat mond. Oltásra szükség van.

Hadházy úgy gondolja annak, hogy kormányhoz hű embereket kérnek fel a reklámra, két célja lehet.

Egyrészt tudat alatt is azt verni az emberek fejébe, hogy az “ellenzék oltásellenes”. Másrészt, ha ezekért fizet – remélem nem, de ahogy ismerjük a rendszert, akár sokat is fizethet –, akkor megveszi ezeknek az embereknek a lojalitását is.

Azt is megemlítette, hogy a K-monitor kikérte, hogy mennyit költött az elmúlt négy hónapban hirdetésre a kormány: 28 milliárdot. Azt is megkérdezték, hogy a szereplők mennyit kaptak, Hadházy úgy tudja erre még nem érkezett válasz.

Vadai Ágnes is benyújtott egy írásbeli választ igénylő kérdést azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mennyit költött „a celebek nyitási szponzorálására”, erről itt olvashat bővebben.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.