Karácsony Gergely főpolgármester pénteki Facebook-posztjában azt írta: "Hallom, beindult az unalomig ismert tempó" – szúrta ki a Telex.hu.

Karácsony reagált a hadjáratra, és arra buzdítja a lakájmédiát, hogy Rogán Antaltól kérdezzenek a "húzós estéikről"
Fotó:MTI/Mónus Márton

A Párbeszéd politikusa valószínűleg a kormánypárti médiában beindított hadjáratra utal, amiben azt pécézték ki, hogy Karácsony bevallotta: nem tud olyan jól angolul, mint Orbán.

A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást

- kezdi élettörténetének felsorolását a Facebookon Karácsony, ahol az óvodás éveivel indítva mutatja be pályáját:

Úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.

Az általános iskola és a gimnázium után kitért az egyetemi tanulmányaira, és az ott megszerzett angol nyelvvizsgájára is, majd egy éles fordulattal behozta a képbe a magyar kormány propagandaminiszterét:

Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma

– írja a főpolgármester, utalva az éveire, amit a Széchenyi István Szakkollégiumban töltött. Korábban Karácsony arról is beszélt még 2013-ban, sajnálja, hogy élete első személyiségi jogi perét Rogán ellen kell indítania, hiszen eddig a közös kollégiumi kapcsolatnak köszönhetően nagyon jó viszonyban voltak egymással.

Miután végzett az egyetemen, Karácsony a Corvinus Egyetem politikatudományi intézetén oktatott:

Látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?

A főpolgármester még azzal is büszkélkedik posztjában, hogy több egykori diákja ma a Miniszterelnökségen dolgozik.

Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége

- zárja posztját Karácsony, amivel feltehetően arra utal, hogy a napokban bejelentheti indulását miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki pártok előválasztásán.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Szépen felkapta a sajtó, hogy Karácsony Gergely nem beszél angolul, legalábbis nem megfelelő szinten. Ezt összekapcsolták a korábbi kijelentésével, miszerint Orbán Viktor kövér és máris megindult a lejáratókampány ellene. A propagandamédia ennyire egyszerűen működik, nem kell hozzá szinte semmi, és azonnal megpróbálják kivégezni az embert. Az tény, hogy jó lenne, ha egy miniszterelnök-jelölt beszélne idegen nyelvet – pláne angolt – de a nemzetközi példa is mutatja, hogy ez nem feltétlen alapja a pozíciónak. Példának okáért a korábbi spanyol miniszterelnök, Mariano Rajoy sem beszélt egy mukkot sem angolul. Nyilván ez viccek alapjául szolgált, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy évekig vezesse az országot, noha az más kérdés, hogy milyen irányba."
kolozsvaros.com/2021/05/13/orban-viktor-ugyan-beszel-angolul-de-talan-jobban-jarnank-ha-nem-tenne/
tudode
Löki, böki bagázs
.
A gyakorlat teszi mesterré még a miniszterelnök jeleöltet, ahhoz képest, hogy a nemzeti egyeduralkodó is csak makogott, felcsúti tájszólással nyögte az angolt
.
----- Orbán Viktor a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
www.youtube.com/watch?v=8EpkC_TPYj8
-------------------------------
.
Nem is akármiről: egy havi bér, és nyugdíj lenyulásáról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.