Május 17-én, hétfőn lép életbe az előszezoni menetrend, amely a Balaton környékén a kisebb megállóhelyeken is sűrűbb vonatforgalmat hoz. Többek közt Alsóbélatelep és Máriahullámtelep is közvetlenül elérhetővé válik Budapestről.

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatokat: mától a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.

Figyelem, változik a MÁV menetrendje, Alsóbélatelep is közelebb kerül Budapesthez

Katica sebesvonat Balatonfűzfő állomáson

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Regasterios

Az előszezonban a Siófok és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg a vonatok.

Közvetlenül elérhetővé válik Budapestről Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep és Máriaszőlőtelep.

Az utasokat a korábbihoz képest sűrűbb közlekedéssel, InterCity kocsikkal és a déli parton már az előszezonban is étkezőkocsival várja a vasúttársaság.

A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig a villamosítás miatt szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.