A Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadóinak negyede több százmilliós támogatást is kapott az állami szervezettől. Laposa Bence és Zoób Kati mellett Fidesz-tagok is vannak a tanácsadói listán, például a hozzájuk hasonlóan vissza nem térítendő támogatásban részesülő Rókusfalvy Pál.

Borbás Marcsi ezért kap havi háromszázezret a turisztikai ügynökségtől

Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Zoób Kati, Rókusfalvy Pál és Laposa Bence nem csupán jókora állami támogatást kapott érdekeltségeivel a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, de havi fizetésért is dolgozik az MTÜ-nek, tudta meg a 24.hu.

Miután a portál megírta, hogy Laposa vállalkozásai úgy kaptak összesen 143 millió forint közpénzt, hogy a badacsonyi borász a turisztikai ügynökség tanácsadója, közérdekű adatigényléssel fordult a Guller Zoltán vezette állami ügynökséghez. Azt szerette volna a lap megtudni, hogy

Laposán kívül még kik azok, akik pénzért adnak tanácsokat az MTÜ-nek.

2018-ban egyszer már kikérték a szakértők névsorát, most viszont arra is rákérdezett a lap, hogy az érintettek mióta segítenek az MTÜ-nek. Így például kiderült, hogy a három évvel ezelőtti adatigénylésükre

meglehetősen hiányos válaszokat kaptak

- fogalmaz a 24.hu.

Borbás Marcsi például az MTÜ mostani válasza szerint 2017 óta dolgozik tanácsadóként a turisztikai ügynökségnek havi 300 ezer forintért. A köztévé műsorvezetőjének nevét viszont a 2018-as adatigénylésre adott válaszban nem említették – teszi hozzá a lap.

Borbás a 24.hu kérdésére, hogy milyen feladatot végez tanácsadóként, illetve hogy milyen témákban ad tanácsokat az MTÜ-nek, így válaszolt:

24 éve kutatom, járom az országot, és műsoraimon keresztül bemutatom a felkutatott értékeket a nagyközönségnek. Ezért kértek fel arra, hogy az így szerzett tudásommal segítsem a lehetséges belföldi turisztikai célpontok kialakítását mind a gasztroturizmus, mind a meglévő néphagyományok, mind a természeti értékek és épített örökségek területén.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Az a muris, hogy ezeken a listákon mindig fideszközeli emberek szerepelnek. Úgy osztják maguknak a közpénzt, többnyire titokban, mintha nem lenne holnap, de legalábbis, mintha a sajátjuk lenne. Ráadásul kizárólag olyanok, akik a legkevésbé vannak rászorulva. Például az ilyen-olyan vissza nem térítendő támogatásokból az ország leggazdagabb embere kapja a legtöbbet.
Segítsen már valamelyik szektatag megérteni, hogy kell ezt szépnek és jónak látni, hol kapok hozzá szemüveget?
namihami
A borászoknak kell a pénz. A jó bornak kell a cégér, de ezek a borászok is drágán veszik ám a cukrot és egyéb ""ízfokozót"" hozzá.
Borbásmarcsi??? Szimpla biodíszlet, mint a többi. Van, amelyik már kikopott, az új mindig kell a tv-díszlet hátterének.
Lepényleső
...amiért a nemzet csótánya Kossuth-díjat?
cirip
Ezért a pénzért viselkedhetne nörmálisan is, nem idétlenkedve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.