Szijjártó Péter szerdán tette közzé bejegyzését közösségi oldalán, amelyben arról ír, hogy bármilyen földrészen is jár, Magyarországról Puskás Ferenc neve jut az emberek eszébe.

Szijjártó: Mai naptól pedig a madridi embereknek is lehetőségük lesz végigsétálni a Ferenc Puskás utcán
Fotó:MTI/EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Már 15 esztendeje, hogy Öcsi bácsi a mennyei futballpályán kergeti a labdát, de még mindig ő a legismertebb magyar a világon.

Bármely földrészen is járok, ha azt mondom „I am from Hungary”, rögtön jön a válasz: „Hungary, Puskás”! Nem tudok olyan messze járni a világban, hogy ne ez lenne a válasz és ez így van jól.

- kezdi bejegyzését, majd azzal folytatja, hogy 

Büszkék vagyunk Puskás Ferencre mint a legismertebb magyarra, aki a pályafutását egy nehézségekkel és kihívásokkal teli történelmi időszakban tette rendkívül sikeressé. Korának legjobb futballistája, aki magyarok és spanyolok szíveinek millióit ejtette rabul.

Azt is megemlíti, hogy Magyarországon a nemzeti stadion, egy futball akadémia és közterületek egész sora viseli a nevét.

A mai naptól pedig a madridi embereknek is lehetőségük lesz végigsétálni a Ferenc Puskás utcán vagy esetleg éppen ide költözni.

Forrás:Facebook
Címlapkép:MTI/EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Írországban, Corkban a városi múzeumban rögtön a bejáratnál hatalmas Puskás kép fogadja a látogatót. Ja, nem Öcsi őrnagy, hanem Tivadar, aki a város telefonhálózatát tervezte...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.