A K-Monitor a 444.hu kérésére kiadta az adatait, amelyekből kiderül, hogy az egyes magyar megyékben hogyan alakultak a halálozási arányok – írja a 24.hu.

Eddig titkolt adatok láttak napvilágot: ezekben a megyékben volt a legkisebb esélye a túlélésre, ha elkapta a koronavírust
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A 444.hu adatigénylése alapján adta ki a K-Monitor az adatait arra vonatkozóan, hogy a járvány kezdetétől március 4-ig terjedő időszakban mennyien haltak meg koronavírusban az ország különböző szegleteiben. Az összesítésben a harmadik hullám legdrámaibb heteinek számai nincsenek benne – teszi hozzá a 24.hu

Az adatok összefésülése után, a 444.hu azt írja, hogy a járvány első két hullámában a szikszói járásban volt a legmagasabb a halálozási arány, közel 11 százalék. Az ottani fertőzöttek haltak meg legnagyobb eséllyel. A kapuvári járásban ugyanez a 2 százalékot sem érte el.

A lap szerint a tíz legmagasabb halálozási aránnyal rendelkező járásból három Borsod megyében, három Bács-Kiskunban található, egy-egy pedig Hevesben, Veszprémben, Fejérben és Békésben. A lista végén négy Pest megyei, három Győr-Moson-Sopron megyei járást találunk egy Hajdú-Bihar megyei, egy Veszprém megyei és egy Csongrád megyei mellett.

A 444 számításai szerint statisztikai összefüggés van a járások halálozási aránya és az ott élők jövedelmi helyzete között: ahol alacsonyabb az egy főre eső személyi jövedelemadóalap, ott akik elkapták, általában nagyobb eséllyel bele is haltak a fertőzésbe az első két hullámban.

Forrás: 24.hu, 444.hu
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Ha a 24.hu és a 444.hu mondja akkor tuti,hogy nem igaz!Amúgy jól megvannak egyűtt!
Szar mind a kettő!
Gazella
@NKF: befognád a narancsos retkes szádat!!
Pont narancsos lakájmédiát nem fogok olvasni!! Menj a lakájmédia felületekre okoskodni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.