A Népszava számításai szerint összesen 65-70 iskolai helyszínt érinthet jelenleg valamilyen járványügyi intézkedés.

Több tucat iskolában van jelen a koronavírus, mégis nyitott a kormány
Kép:Pixabay

A korábbinál jóval alacsonyabbak a fertőzési adatok az oktatási-nevelési intézményekben, igaz, még mindig több mint 60 iskolában van hatályban jelenleg is valamilyen járványügyi intézkedés – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatásából.

A szaktárca adatai szerint jelenleg az óvodák 0,15 és az iskolák 0,5 százalékában egy-egy csoport vagy osztály érintett rendkívüli szünet, illetve digitális munkarend elrendelésében. Ha az Emmi által korábban említett mintegy 13 500 iskolai feladatellátási-hellyel számolunk, az azt jelenti, hogy 65-70 iskolai helyszínt érinthet jelenleg valamilyen járványügyi intézkedés.

Ugyanakkor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a hivatalos adatok nem minden esetben fedik a valóságot.

Nagy Erzsébet, a PDSZ egyik ügyvivője azt mondta:

több olyan esetről tudnak, amikor egy-egy diák megfertőződött, de hivatalosan nem rendeltek el számukra karantént, csak haza küldték őket gyógyulni.

Az érdekvédő szerint az is aggályos, hogy továbbra sincs kontaktkutatás, a fertőzött tanulók, pedagógusok lehetséges kontaktjait nem tesztelik. Érdeklődtünk az Emminél a tanárok, diákok teszteléséről is, de erre vonatkozó kérdésünkre nem kaptunk választ.

A tegnapi adatok szerint elhunyt 13 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 774 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 705 378 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 69 835 főre csökkent. 837 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 90-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás:Népszava
Címlapkép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
A finn vagy svéd Gretával mi...mi lenne ha keresnétek m!sik fotót a cikkhez?? Agyatlan firkászok..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.