Hajnalban Nyírbogdányban, délelőtt Tiszaföldvár területén történt baleset a vasúti átjárókban.

A rendőrség közleménye szerint szombat hajnalban Nyírbogdány belterületén a sínekre hajtott egy kisteherautó vezetője, ahol összeütközött a Záhony irányából Nyíregyháza felé közlekedő teherszállító vonatszerelvénnyel. A baleset következtében a gépkocsi vezetője megsérült.

Alig múlt 10 óra, de már két vasúti átjáróban is baleset történt az országban

Fotó: Illusztráció/police.hu

Délelőtt fél tíz előtt nem sokkal pedig katasztrófavédelem közleménye szerint vonattal ütközött össze egy személyautó Tiszaföldvár térségében (a rendőrségi közlés szerint a mezőhéki átjáróban történt az eset). A balesethez a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik egy embert kiemeltek az autóból, majd átadták őt a mentőknek. Az egység áramtalanította a személygépkocsit. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A rendőrség közlése szerint ráadásul ennél a balesetnél a terelés egyelőre nem megoldott, ugyanis a Martfű külterületén, a 442-es úton szombaton a reggeli órákban történt közúti közlekedési balesetben félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.

"Utóbbi balesetben egy Martfű felől érkező személygépkocsi a Zsófia halom útra kívánt kanyarodni, amikor a mögötte lévő személygépkocsi nekiütközött. Az ütközés következtében a jármű a szemközti forgalmi sávba csúszott, ahol további két személygépkocsiba csapódott. A baleset következtében – a jelenlegi orvosi vélemény szerint – több személy sérült meg könnyebben" – áll a közleményben.

A Mávinform a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a Szentesről Szolnokra 8:35-kor elindult 7227-es számú vonat a tiszaföldvári állomás közelében lévő átjáróban ütközött össze a személyautóval, a baleset idején a sorompó jól működött. A helyszínelés végéig, várhatóan kora délutánig Martfű és Tiszaföldvár között szünetel a vasúti közlekedés, a két állomás között pótlóbusz viszi az utasokat, ezért a Szentes-Szolnok vonalszakaszon hosszabb eljutási idővel kell számolni.

Forrás: police.hu, katasztrofavedelem.hu, facebook.com/Mávinform

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.