Több száz olyan település van, ahol a Posta és a Takarék Csoport is saját kirendeltséget üzemeltet, ezeken a helyeken az együttműködés kölcsönös előnyökkel járhat minden érintett számára számol be róla a napi.hu.

"20 deka párizsit kérek, egy kaparóst, meg akkor feladnám a csekket is" – átváltoznak a vidéki postafiókok

A kistelepüléseken lévő, alacsony forgalmú postahivatalok üzemeltetése jellemzően veszteséges tevékenység, amelyet a posta állami segítség nélkül nem lenne képes az elvárt mértékben és feltételek mellett biztosítani.

E "méltánytalan többletteher" miatt a cég tavaly is, mintegy 5 milliárd forintos követlen támogatásra volt jogosult, amely hozzásegítette, hogy nyereségessé váljon.

A Magyar Posta a Takarékbankkal való együttműködést még 2020 végén kezdte meg, amikor azt a célt tűzték ki, hogy tesztjelleggel több mint húsz, 1000 és 3300 fő közötti településen a posták takarékbanki postapartnerként üzemelnek majd tovább. Az összevonás egyes esetekben a korábbi postai ingatlan felszabadulását is lehetővé teszi, továbbá az állami cég az üzemeltetési és a bérköltségek lefaragásával kompenzálni tudja a veszteségeit.

A társaság szerint az elmúlt időszakban számtalan esetben fordult elő, hogy a helyi postai dolgozót átvette a Takarékbank, de arra is volt már példa, hogy postai munkatársat más településre irányítottunk át vagyis nem került sor létszámleépítésre.

Egyetemes postai szolgáltatások a Coopban

A Magyar Posta az elmúlt időszakban két településen – a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bujon és Nyírkalászon – költözött a helyi Coop üzletbe.

Ezekben a boltokban külön posta pultok kerültek kialakításra és ott történik a postai ügyfelek kiszolgálása.

A vállalat szerint minden esetben a már korábban megszokott szolgáltatások érhetők el, a nyitvatartási idők módosultak, így hosszabb nyitvatartási idővel várják az ügyfeleket. A Coop postai munkavállalókat vett át, de a saját munkatársai közül is képzett ki a postai szolgáltatás ellátására és a szerencsejáték termékek forgalmazására munkavállalókat.

A hivatalos bejelentések alapján korábban nem volt szó arról, hogy a kiskereskedő cég is postapartner lesz, mi több, a lapunkhoz eljutott hírek szerint egyes településeken az önkormányzati hivatalok is átvehetnek postai feladatokat.

Utóbbit az állami cégnél sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták.

A fiókösszevonások számos települést megkímélhetnek attól, hogy postai szolgáltatások nélkül maradjanak.

Az elmúlt években országszerte több kisposta is bezárt, a postai szolgáltatóhelyek száma jellemzően évről évre csökken.

A KSH adatai szerint ez a tendencia tavaly is folytatódott: 2020-ban 2650 szolgáltatóhelyet üzemeltett a Magyar Posta, amely 24 egységgel kevesebb, mint a megelőző évben.

Forrás:napi.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha a Posta ekkora veszteséggel bír, akkor talán a vezérigazgató havi 5 milláját is a nyereséghez lehetne igazítani. És esetleg a slepp számát is csökkenteni lehetne.
Miként ez akár a MÁV-ra is és a minisztériumokra és állományukra is igaz.
justhpeter
A posta az idei állami szélhámosság ?
Duke Nukem
Orbán nem kormányoz. Azért nem kormányoz Orbán, mert nem ért hozzá.
Ha nem tudsz hegeszteni, téged felvennének hegesztőnek?
SOHA !!!
Ez a geci Orbán nem tud kormányozni, minden intézkedése országellene, és mégis van annyi fidióta, akik a kormányrúdnál tartják ezt a BALFÉKET !!!

Nincs még egy ilyen fake buta paraszt emberekkel teli ország, mint Magyarország - genetikusan /by Ákos Kertész/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.