A Republikon Intézet elemzése szerint Magyarországon még mindig a televízió az elsőszámú hírforrás – írja a telex.hu.

Meglepő: a magyarok többsége még mindig a tévéből tájékozódik
Fotó: Pexels

A Závecz Research Intézet egy 5000 fős reprezentatív minta alapján készített felmérést Bige László milliárdos felkérésére. A felmérésről a Republikon Intézet készített elemzést, amely a magyarancs.hu-n jelent meg. 

E szerint önbevallás alapján a televíziók közül az RTL Klub hírműsorait nézik a legtöbben, a második legnépszerűbb pedig a TV2. A válaszadók kevesebb mint a fele – 46 százalék – mondta azt, hogy legalább heti egyszer nézi a Magyar Televízió hírműsorait – írja a telex.hu

Az is kiderült, hogy a megkérdezettek mindössze 56 százaléka olvas híreket az interneten. Akik viszont olvasnak, azok között az Origo, az Index és a 24.hu a leglátogatottabb hírportál, az élmezőnyben van még a 444.hu, a Hvg.hu, a Blikk.hu és a Telex.hu, amelyek hasonló, valamivel alacsonyabb napi olvasottsággal rendelkeznek.

Az elemzés szerint jól látható, hogy az internetezők és tévénézők csoportja több demográfiai adat alapján is élesen eltér egymástól. Amíg a fiatal, nagyvárosban élő, magasabb iskolai végzettségű népesség az internetet preferálja, addig az idősebb korosztály, az alacsonyabb végzettségűek és a kistelepülésen lakók a televíziós hírműsorokat.

Forrás: telex.hu, magyarnarancs.hu
Fotó: Pexels

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ezt használja ki Orbán. Az állami televízió ezerrel tolja az agyzsugorítást, hogy elérjék a nézők a bírkák agyának méretét. Ettől kezdve csatak fideszessé válnak.
ómió
Azért az efftársak kivételek! Nekik még mindig a Lenin-összes a tuti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.