A hét második munkanapján sem enyhül a hőség, bár keleten lehetnek zivatarok is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Kezdetben Borsodban és a Nyírségben még előfordulhat záporos csapadék, majd a délután második felétől elsősorban az északi, északkeleti tájakon ismét növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye. A délire, délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A zivatarveszély miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Heves, Nógrád és Pest, valamint Győr-Moson-Sopron megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést a meteorológiai szolgálat. 

Délen hőség, keleten zivatarok várhatók kedden

Fotó: met.hu

A hőség miatt Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Csanád-Csongrád, Békés megyékben harmadfokú, vörös figyelmeztetés van érvényben. Másodfokú figyelmeztetés Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben van érvényben. Az északi és keleti megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 33 és 38 fok között valószínű. Késő estére általában 23 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Kedd éjjel túlnyomórészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, azonban az északkeleti harmadban és az északnyugati határvidéken több gomolyfelhő lehet. Ezeken a területeken helyenként zápor, zivatar előfordulhat. Az időnként élénk déli, délnyugati szél a Kisalföldön északnyugatira fordul, ott néhol erős lökések is kísérhetik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Napközben az ország nagy részén nem valószínű csapadék, de helyenként, estétől északnyugaton már többfelé előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik, majd északnyugaton a szél északnyugatira fordul. A maximum-hőmérséklet 29 és 37 fok között valószínű, északnyugaton lesz a kevésbé meleg, keleten a forróbb idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.