Lesz ma minden az időjárás terén: kánikula, jégeső és zivatarok is várhatóak a met.hu szerint. 

Az ország egyik felére a hőség, a másik felére jégesőzés miatt adtak ki figyelmeztetéstFotó: Unsplash

A blikk.hu információi szerint a mai napon sok napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Délutánig kevés helyen, majd kora estétől a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok. A zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Késő délután, este leginkább a Tiszántúlon, északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon várható helyenként zivatar. Késő este, csütörtökre virradó éjszaka általában az északi megyékben van legjobb esély zivatarok kialakulására – derül ki a met.hu adataiból.

A zivatarok nyomán intenzív csapadék, 60-80 km/h-s szélrohamok, illetve néhol jégeső valószínű. Öt megyét kivéve kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. A kivételek: Nógrád, Heves, Pest, Bács-Kiskun és Baranya megye.

Mindeközben a legmagasabb nappali hőmérséklet 29-37 fok között alakul. Délkeleten még kitart a hőség, ami miatt harmadfokú figyelmeztetés már nincs érvényben, azonban másodfokú riasztást adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére.

Emellett a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyében.

Forrás: blikk.hu, met.hu
Fotó: Unsplash

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.