A telex.hu összeszedte, hogy melyek a leggyakoribb próblémák, amelyeket eddig tapasztaltak a felhasználók.

Magyar uniós Covid-igazolvány: még csak most indulna, de máris akadozik

Csütörtöktől Magyarországon is beszerezhető az uniós Covid-igazolvány, vagyis a zöldigazolvány. Ez biztosítja a határátlépést és a szabad mozgást az uniós tagországok között, teszt- vagy karanténkötelezettség nélkül – írja a telex.hu. Ezután a portál összeszedte egy csokorba, hogy eddig milyen problémákat jelentettek a magyar uniós igazolvánnyal kapcsolatban. 

A legáltalánosabb hiányosság az, hogy a felhasználók hiába kapták meg az oltásukat – akár már több hete –, az nem jelenik meg a felületen, így az igazolványuk sem. Van, akinél nemcsak az oltást, hanem azt sem mutatja ki a rendszer, ha átesett a fertőzésen. 

Nem található érvényes gyógyultsági esemény (fertőzést megerősítő pozitív PCR teszt), az igazolvány nem állítható ki

– írja ilyen esetekben is az oldal.

Másik jellemző probléma, hogy azok közül, akik már mindkét oltásukat megkapták, sokaknál mindkét oltást elsőként tünteti fel a rendszer. Ez azért probléma, mert több ország is mindkét adag oltást kötelezővé teszi a belépéshez. De olyanok is akadnak, akiknek a rendszer az antigén gyorsteszt-eredményét nem mutatja ki. Ennek pedig az a hátránya, hogy ezáltal ők nem lesznek jogosultak az igazolványra. 

Az eddig felmerült kérdéseket csütörtök délelőtt a telex.hu egyébként megküldte az operatív törzsnek, a kormánynak és az EESZT-t működtető Országos Kórházi Főigazgatóságnak is, válaszokat azonban a cikkük megjelenéséig nem kaptak.

Forrás: telex.hu
Fotó: magyar uniós Covid-igazolvány

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ezt is ebaxtak. Hiába no csak lopni tudnak.
Clavigo
@Néro: ..meg tönkrebaszni azt,,amit más előttük létrehozott..
Néro
@Clavigo: Igy van. Amihez csak hozzányúlnak. Ha pénz akkor a kezükhöz ragad ha más akkor letarolják.
Eladott Ország
Oltás időpontja, a legkésőbbi dózis beadásának dátumát feltüntetve, az első oltás időpontja van beírva. A második oltás időpontja sehol sem szerepel,illetve az, az első oltás időpontja. Azaz az egész úgy szar, ahogy van. A telefonos applikáción még mindig dolgozik a maffiaállam,de a keleti vakcinák után a közpénzmilliárdokat már sikerült lenyúlni!
Eladott Ország
@Néro: tegnap, 20:53 ♦ "Én elszabtam, te elszabtad, Ő elszabta, mi elszabtuk. Ha elszabtuk, hát elszabtuk, Utólag már szabhatjuk." ( Hofi )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.