A kormány 140 stratégiailag fontos vállalatot listázott ki a hét elején, amelyeknél a honvédség különleges törzse bekapcsolódott az irányításba, hogy a járványhelyzet idején is megőrizzék a cég működőképességét.

Csődbe került céget minősített stratégiailag fontosnak a kormány

Fotó: pixabay.com

A létfontosságú kategóriába sorolt vállalatok közé bekerült olyan is, amely már hónapok óta csődeljárás alatt áll – írja a 24.hu.

Az eldobható orvosi eszközöket gyártó debreceni Dispomedicor Zrt. 2016 óta pénzügyi mélyrepülésben volt, de tavaly már olyan komoly fizetési nehézségekkel küzdött, hogy a tulajdonosok októberben csődeljárást kezdeményeztek maguk ellen.

Az Opten cégadatbázisa szerint a Dispomedicor 180 napon túli köztartozásai már 2018-ban meghaladták a 100 millió forintot, de leginkább a fejlesztési beruházásokat finanszírozó bankokkal gyűlt meg a menedzsment baja.

Nagy Antal, a csődvédelembe menekült cég elnök-vezérigazgatója novemberben a Délhírnek azt mondta, hogy a legnagyobb hiteleket nyújtó pénzintézettel nem sikerült megegyezniük. Annak ellenére, hogy a cég vagyona jelzálog alá került, a végén

már alapanyagok vásárlására sem volt pénzük.

Érzékenyen érintette a cég forgalmát az is, hogy a magyar egészségügyi beszerzéseken a minőségkülönbség ellenére rendszeresen az olcsó kínai termékeket preferálják.

Nagy azt állította, hogy a pénzügyi nehézségek jelentős részben a magyar egészségügyben általánosan uralkodó fizetési fegyelmezetlenségre vezethetőek vissza.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na és kinek a haverja??? Hisz tudjuk Orbán nem hagyja a haverjait! =))
Néro
Abból lehet jókat lopni ugyi Qurmány.
Lepényleső
Megvan annak a gazdája,s közpénzből a magas ára,amit aztán elad a gazdája
az államnak,- aki azt közpénzen busásan visszavásárolja,ahogyan szokta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok