Sajtóértesülések szerint az ötlet Szijjártó Péter külügyminisztertől ered, aki nagy rajongója Lavrovnak. Ha a látogatás megtörténik, az mindenképpen jelzésrtékű lesz, hogy egy uniós ország fővárosában beszélhet a Nyugattal sok területen élesen szemben álló orosz diplomácia vezetője.

A Népszava több forrásból is arról értesült, hogy augusztusban a magyar nagykövetek fúrumán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter lehet  a meghívott díszvendég. 

Az orosz külügyminisztert is meghívhatták a magyar nagykövetek fórumára

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A cikk szerint a meghívás ötlete Szijjártó Péter külügyminisztertől ered, aki nagy rajongója orosz kollégájának, és tegeződnek is a nagy korkülönbség dacára. A lap értesülései szerint orosz részről pozitívan fogadták a meghívás ötletét, ezzel kapcsolatban a Népszava megkereste a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de nem reagált a minisztérium a megkeresésre.

A magyar nagyköveti értekezletek a cikk szerint egyfajta iránymutatásul szolgálnak az ország külpolitikájával és annak orientációjával kapcsolatban. A Népszava szerint eléggé jelzésértékű, hogy nem egy nyugati, vagy uniós, vagy régióbeli külügyminiszter lehet a fő vendég az augusztusi értekezleten, hanem a Nyugattal sok területen élesen szemben álló orosz diplomácia vezetője.

Forrás: nepszava.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.