Egy gyönyörű Ford Mustangot kapott egy hazai autókereskedéstől Verrasztó Dávid a tokiói olimpiáról hazatérve – írja az indirekt.hu.

Rommá tört sportkocsi ajándékba: Egy Facebook-csoportban figyeltek fel Verrasztó Dávid járművének előéletére, amit egy hazai autókereskedéstől kapott
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csakhogy a kocsi, amelyet a 400 m vegyesen negyedikként végző úszó nemrég büszkén vett át, két éve még romokban hevert.

A furcsa esetre egy autós Facebook-csoportban figyeltek fel:

mint kiderült, a 2012-es gyártású zöld Mustang eleje évekkel ezelőtt ripityára tört, a légzsákok is kinyíltak. 2019-ben egy totálkáros autókkal foglalkozó amerikai oldalon lehetett licitálni rá, s végül 800 dollárért (kb. 240 ezer Ft) kelt el.

2020-ban aztán litván rendszámmal került hazánkba, s további érdekesség, hogy míg 2019-ben 334 ezret mutatott a kilométer óra, idehaza már 210 ezerrel került be a nyilvántartásba.

A jármű a friss képeken hibátlanul fest, kérdés, mennyire lehet megbízható ilyen kártörténettel.

Litvániában nagyipari szinten állítják talpra az Egyesült Államokból importált totálkáros autókat, kétes minőségben, lehetőleg minél olcsóbban. A légzsák köztudottan roppant drága alkatrész, így gyakori például, hogy helyettük úgynevezett emulátor kerül az autóba, amellyel a jármű rendszere úgy érzékeli, mintha lenne légzsák, de a gyakorlatban néhány dolláros elektronika van a helyén

- mondta a lapnak név nélkül egy bennfentes a lehetséges veszélyekről.

A lap megkerestük ezzel kapcsolatban az autókereskedőt is, aki azonban nem kívánt nyilatkozni ez ügyben, ahogy az úszót sem akarta kommentálni az eseményeket. 

Mindig is a japán autókat szerettem, de amikor Amerikában jártam, ki akartam próbálni egy ilyet. A barátaim a Mr. Mustangnál segítettek ebben, így egy hónapig vezethetem ezt a rikító csodát! Köszönöm szépen!

- írta Verrasztó Dávid az autókért és a motorsportért köztudottan rajongó vb-ezüstérmes, Európa-bajnok sportoló, aki Tokióban pályafutása legjobb olimpiai eredményét érte el.

A kommentekből kiderült, hogy ott is többen megjegyzéseket tehettek az autó előéletére:

Dávid, nem hiszem, hogy kellene az autóra és az előéletére vonatkozó kommenteket törölnöd, mert ez a helyzet nem téged minősít, nem tehetsz róla, hogy a magyar autókereskedők többsége, egy utolsó xarházi.

- írta az egyik kommentelő a kép alá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Verrasztó Dávid (@david_verraszto) által megosztott bejegyzés

Forrás: Indirekt.hu
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
V. Dávid kapott egy Ford Mustangot egy anonim autókereskedéstől!?!?!
Nézzünk egy kicsit a dolog mögé. Ennek az autónak, ugyebár (bármekkora), de ára van, amit:
1. Vagy a kereskedő adja, a saját zsebre. Akkor a többi autónál kell az árakkal játszani. A többi vevő van becsapva.
2. Leírhatja a vétel(ajándék)árat az adóból. Akkor viszont az Adóhivatalon keresztül a többi adófizető lett megtréfálva. Tehát, mi--adózók adtunk neki egy autót.
Maximális tiszteletem a sportban elért eredmények elérőinek. De mindezért nyilván megkapták/ják az eredmény után a sikerdíjaikat. Ha egy ilyen autót szeretne, akkor azt (ha telik rá) vegye megy a jövedelméből. Ne egy, az Orbánnak nyalni készülő autónepperen keresztül juthasson hozzá.
Ezúton közlöm ezzel a jószivű kereskedéssel, hogy én egy BMW-t vagy Mercedest szeretnék, egy élet (48 év) ledolgozott munkája után. Csak nem telik rá. De elfogadom, ha adják. Cserébe én se nyilatkozom a sajtónak.
jesz
hmm..újfent sikerült egy boldog ember örömét sárbatiporni...mert miért is örüljön, ha bánattal vegyes keserűséget is lehet okozni egy sikeres élsportolónknak?

Szép-szép ez az autó, de vigyázz haver, mert ezt már egyszer széthajtották, aztán szarért-hugyért állították újra forgalomba...ami jutalomfalatként most a tiéd..

-Ugye örülsz?
-már nem?
-de kár..
namihami
@jesz: Annyiban azért nincs igazad, hogy ezzel a felújított ronccsal a Verrasztó nyilván kimegy a forgalomba és nemcsak a garázsban gyönyörködik benne. Tehát, egy bizonytalan műszaki és egyéb állapotú, a többihez képest nagyobb súlyú és esetleg teljesítményű, de KÉTSÉGES állapotú autó jár az utakon. (ami persze nem a Verrasztó bűne) De, akkor is csak potenciális balesetforrás lehet. És, tapasztalat, az esetek zömében általában nem a vétlen hagyja ott a fogát
namihami
@namihami:.""...nem a vétlen hagyja ott a fogát""
Természetesen VÉTKEST akartam írni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.