Az egyre kevesebb tanárért egyre nagyobb harc folyik a magyar iskolákban. A szakképzésben például kevesebb munkáért több fizetést kaphat ugyanaz a pedagógus, mint egy Emmi-iskolában, így egyre nagyobb eséllyel csábítják át a technikumok a gimnáziumoktól őket. Az igazgatók pedig nem értik, hogy az állam miért fizet többet az egyik minisztériumon keresztül ugyanazért a munkáért, mint egy másik minisztériumon keresztül.

(Forrás: hvg.hu, RonaGyuri által)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a cikk nagy hiánya, hogy hallgat a téma egyik ennél is durvább esetéről: az egyházi "fenntartású" intézményekről, melyek fenntartására sokkal többet költ az állam, mint a sajátjaira! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: A lényeg csak mellékesen

a logisztikusok nem is kicsi siráma

A derék napi.hu adja közre „Súlyos teherautósofőr hiány érik Magyarországon is, kormányzati beavatkozásra lenne szükség” címmel Székely Sándor, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezetének elnöke elmélkedéseit.
Mentségére legyen szólva, ha a részletes önvizsgálat elmaradt, de annyit leírtak:
„A magyar vállalkozásoknak kiváltképp nehéz versenyképesnek lenniük a nemzetközi áruszállításban: egyrészt azért mert a fizetések még mindig körülbelül 50 százalékkal elmaradnak a nyugat-európaiaktól, másrészt a sofőröket általában minimálbérre jelentik be a munkáltatók - még csak nem is garantált bérminimumra, hiszen a járművezetés nem szakmának, hanem segédmunkának számít - így a bér nem képez elegendő nyugdíjalapot. Nyugaton viszont a munkaadók minden egyes fillért leadóznak, fizetik a nyugdíj-, és egészségbiztosítási járulékot, így a sofőr annyi várományra számíthat, mint amennyi például egy brit vagy német állampolgár nyugdíja - figyelmeztetett.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok