Arra kell törekednünk, hogy nemzetünk magyar és egyben művelt is legyen, és így megállja a helyét a számban nagyobb, hatalomban erősebb európai nemzetek között – idézte az emberi erőforrások minisztere Eötvös Loránd szavait, amikor a Klebelsberg Központ intézményvezetői megbízásait adta át szombaton Budapesten.

Kásler kelet felé húz – szerinte ugyanis morális, etikai, demográfiai és identitásválság alakult ki nyugaton
Kép:Facebook

Kásler Miklós a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen azt mondta:

oktatási rendszerünk egyediségét az adja, hogy kiválóan ötvözi a modern tudományos ismeretek alkalmazását és a hagyományos nevelésközpontú, értékelvű magyar pedagógiai gyakorlatot.

Azért sikeres, mert egyesíti magában az ősi magyar hagyományokat, az európai klasszikus és keresztény értékeket, valamint a legmodernebb kor ismeretanyagát – tette hozzá a miniszter.

Kiemelte, hogy a magyar oktatási rendszer történelme több mint ezeréves, hiszen Szent István hozta létre az első iskolákat a kolostorok, rendházak falai között, és a magyar királyok sora volt kiváló iskolaszervező, egészen Klebelsberg Kunó vallás- és közoktatásügyi miniszterig.

Hangsúlyozta:

a magyarság nemzedékeinek hagyománya, hogy nehéz helyzetekben a tudás és a műveltség összetartó és nemzetmentő erő, a kultúra letéteményese pedig a pedagógus és az iskola.

A miniszter úgy vélekedett, hogy mára "morális, etikai interregnum", demográfiai és identitásválság alakult ki Európa nyugati felében és az euroatlanti világban. Eközben a "napkeleti országok", amelyek nem küzdenek identitászavarral, éppen ellenkező tendenciákat mutatnak: megőrizték szellemiségüket és anyagiakban is gyarapodnak – jelentette ki.

Hozzátette, ebben a helyzetben a magyarság megmaradásának is az értékek, a hagyományok megőrzése a feltétele. Arra kel törekedni, hogy a diákjainknak ez a jellegzetes magyar életszemléletet adjuk át, hogy értékes tagjaivá váljanak a magyar nemzetnek és az egész emberiségnek – fűzte hozzá.

A miniszter kifejezte reményét, hogy az alaposan megvitatott új Nemzeti Alaptanterv további fejlesztések pillérévé válhat.

Azt mondta, az alaptantervbe foglalt csökkentés egyenletessé teszi a tanulói terhelést, ugyanakkor jelentős teret biztosít az iskoláknak és a pedagógusoknak is. Az abban megjelenő változtatásokat tükrözik az új tankönyvek is, amelyek többsége már digitálisan is hozzáférhető – közölte.

A miniszter végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő időszakban is meg kell birkózni a világjárvány kihívásaival. Hangsúlyozta, hogy az egészségügy mellett kitartott ebben a küzdelemben a magyar iskola és a pedagógusok is, akik példaszerűen helytálltak.

Nagyon úgy tűnik, hogy csak átmenetileg csillapodott a járvány, így a nehézségekből jut a következő hónapokra is

- mondta Kásler Miklós, aki köszönetet mondott a pedagógusoknak eddigi munkájukért.

A Klebelsberg Központtól ezúttal 374-en kaptak intézményvezetői megbízást.

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Kásler kelet felé SEM húz, már mindenki elhúzott nyugat felé, mi meg csak süllyedünk.
Szívesebben élném le az életem nyugati életszínvonallal, a nyugati válsággal együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fűre lépni szabad
Politikusbűnöző app-ot akarok nyomkövetővel a telefonomra!
fűre lépni szabad
Ha háborút akarsz, megkapod, mint üveggolyót.
Azt kell tudni rólam, hogy nem ismerek kegyelmet - Isten megbocsát, én nem!
Én népek kiirtásában gondolkodom. Te, hülye magyar, te egy senki vagy alig tízmilliónyian!

Már az alsótagogazatban is ez volt a jelem - a kurva anyád!
sm.ign.com/ign_hu/screenshot/default/blob_tphn.jpg
justhpeter
Mára Kásler beszédein érezhető a korai demencia, mert azok fejlesztéséről beszél, amiket ha ébren van folyamatosan rombol. Már a saját gátlástalanságát és szervilizmusát sem képes felismerni, különben nem beszélne nyugat-európai "morális, etikai interregnum"-ról, "demográfiai és identitásválság"-ról. Mi meg csak bámulunk azon, hogy amikor megszólal a totális leépülés vagy az aljasság beszél belőle. Azt hiszem mindkettő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.