A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből derül ki, hogy szeptember 15-től bevezeti az elszállítási díjat a MOL Bubiknál – írja az Index.hu.

Drága mulatság lesz a Bubizás – szeptember közepétől elszállítási díjat kell fizetnie annak, aki nem a gyűjtőállomáson teszi le
Fotó: Facebook / BKK

A közbringarendszert egyre többen vették igénybe az elmúlt időszakban, és augusztus 31-ig összesen 684 ezer utazás történt, vagyis a megújult kerékpárok nagy népszerűségnek örvendenek, és mindössze 100 nap alatt sikerült megdönteni az eddigi éves rekordot – 2015-ben 652 ezerszer használták a Bubit.

A fokozott érdeklődés persze problémákat is szül, így sokan jelezték, hogy nincs elegendő bicikli a gyűjtőállomásokon, ezért a BKK bevezeti az elszállítási díjat, amennyiben valaki máshol, szétszórva hagyná az általa használt kerékpárt. 

A BKK közösségi oldalán olvasható:

A szétszórva hagyott kerékpárok  kiesnek a rendszerből, amíg vissza nem helyezzük azokat valamelyik gyűjtőállomásra.

Azt is megírták:

szeptember 15-től 5000 forintos elszállítási díjat kell befizetni, ha valaki nem az állomáson rakja le.

A másik fontos változtatás, hogynszeptember 15-től egyszerre legfeljebb két biciklit lehet felvenni egy regisztrációval, ám a bérletesek mindkettőt díjmentesen használhatják a bérlés első 30 percében.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: Facebook / BKK

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Nem a BuBi-zás lesz drága mulatság, hanem a suttyókat büntetik!
namihami
Miért, ennek nem eleve így kellett volna lennie?
Azokat a villanyrollereket is, amiket mint eb a sz@rát-úgy szórnak el, szintén összeszedném és egy telepről csak pénzért adnám ki. És, ha meghatározott ideig nem váltanák ki, akkor bontó. Röhej, hogy azok a vackok már szanaszét hever/hét/nek a városban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.