Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét. A kérdésekre hónapok óta nem reagál a kerületvezető.

Jól megtollasodott a belvárosi polgármester, de miből? A vagyonnyilatkozataiban nem látszik a gazdagodás forrása

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fővárosi Közgyűlés polgármester tagjai rendre 5-6 oldalas vagyonnyilatkozatokkal szerepelnek az önkormányzat honlapján, egyikük vagyonnyilatkozatának terjedelme azonban jócskán túllép az átlagon: a Belvárost igazgató Szentgyörgyvölgyi Péter 12 oldalas bevallásában nemcsak a csatolt, közel két tucat darabból álló föld- és ingatlanvagyon a szembetűnő, de az értékpapírokban, takarékbetétben pihentetett vagyonának nagysága is.

Az elmúlt években annyival nőtt a belvárosi polgármester bakonybéli földvagyona, hogy mára a Margitsziget kétharmadának megfelelő, közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen.

A 24.hu a politikus három vagyonnyilatkozatának átvilágítása után jutott arra a következtetésre, hogy a jelentős vagyongyarapodás fedezete nem látszik a bevallásokban.

Júniusban a portál kétszer is rákérdezett az V. kerületnél, hogy miből finanszírozta ezeket a földvásárlásokat a polgármester, és megkérték, árulja el, mennyibe kerültek az egyes földdarabok.

Hónapokig nem kaptak választ a kérdéseinkre, amelyeket szeptemberben ismét feltettünk, de továbbra sem érkezett reakció.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Hónapokig nem kaptak választ a kérdéseinkre...""
Mert kevés időt hagytak neki a ""hiteles"" válasz kitalálására.
ómió
Miért? Csak Niedermüller efftárs bányászhat bitcoint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.