A közel kétezer milliárd dolláros devizatartalékot felhalmozó Kína további hitelei nélkül összeomolhatna az Egyesült Államok gazdasága. Pekingben viszont egyre többen szeretnék, ha a kormány a gazdasági válságban a hazai vállalkozókat segítené, és a kínai gazdaság élénkítésére költene - írja a londoni gazdasági napilap. Csakhogy Kínának muszáj tovább finanszíroznia az amerikai hiányt, különben a dollár mélyrepülésbe kezd, ami a kínai devizatartalék értéknek csökkenését jelentené.

Forrás: globusz.net
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

candy
A dolog valahol ott lett elbaszva, hogy a Yüan árfolyama a dollárhoz van kötve, nem az euróhoz...egyszer majdcsak felvásárol mindenkit Kína...
Edy Andre
És még mindig vannak olyan vélemények, melyek szerint Kína gazdasági előmenetele ideiglenes...

Illetve, hogy hadászati értelmemben is marad az amerikai-orosz tengely.

És Kína nem is iparkodik korrigálni ezt, pedig szerintem mára a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg bőven a világ legnagyobb és legerősebb hadserege, és már nemcsak a létszám miatt. Csak a kínai nem ordítja világgá, hogy mije is van neki. Nem olyan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.