Hétfő éjjel már jócskán a 0 °C alatt lesz a hőmérséklet, de napközben sem éri el a 15 fokot az időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet feloszlik hétfőn, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután a borult részeken 10 fok alatt, másutt 11 és 13 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Ködös-hűvös idővel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjszaka helyenként párásság, illetve köd képződik, néhol a rétegfelhőzet is terjeszkedhet – legnagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon akár -5 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Kedden a fátyolfelhők mellett többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre és ködre. Kiterjedtebb és sűrűbb köd inkább a Dunától keletre valószínű, amely napközben ritkul, zsugorodik – emiatt Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki. Az inverziós felhőzet elsősorban nyugaton beragadhat. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás. A nyugati határnál gyenge eső is lehetséges. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a keleti, délkeleti szél. Kora délután 6, 13 fok várható, a rétegfelhős részeken lesz a hűvösebb idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.