Ami pedig a stroke-betegek ellátást is érintette az egészségügyi szakértő szerint. 

 Túl sok volt a covidos – leállt a Honvédkórház egyik sürgősségi ellátása

Fotó: Google Street View

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő kedden közölte Facebook-oldalán, hogy egy napra leállt a Honvédkórház neurológiai osztályának sürgősségi ellátása, így a stroke-ellátás és a betegfelvétel is – olvasható a hvg.hu cikkében.

Az egészségügyi szakértő a bejegyzésében azt írta, a Neurológiai Osztályon azért van szünet, mert a fekvőbetegeknél halmozottan észleltek Covid-19 megbetegedést. 

Kunetz a bejegyzésében úgy vélekedett, a stroke-os betegek ellátásának leállása súlyos következményekkel jár.

"A stroke egy olyan megbetegedés, amely – bizonyos esetekben – az időben elvégzett kezelés hatására akár maradványtünetek nélkül is gyógyítható. Az időben elvégzett kezelés a tünetek kialakulásától számított 4 és fél óra. A legtöbbször ennyi ideje van betegnek arra (néha bizonyos esetekben valamivel több), hogy megkapja azt az ellátást, amely után jó eséllyel teljesen felépülhet. Ellenkező esetben marad a hosszú rehabilitáció, nem ritkán az addigi aktív életet felváltó ágyhoz kötöttség"

- írta bejegyzésében, amelyhez két hivatalos dokumentumot is csatolt.

Kunetz szerint amennyiben a lakosság teljesen be lenne oltva, akkor a Covid-betegek kórházi terhelése is lényegesen csökkenne, mert a terjedés sebességét is csökkenti a védőoltás, másrészt a fertőzés kimenetelét és a kórházi felvételek számát is.

A hvg.hu megkereste a Honvédkórházat, hogy reagáljanak a bejegyzésben írtakara – egyelőre még nem kaptak választ az intézménytől.

Forrás: hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hogy lehet, hogy több mint 6 millió oltott mellett rosszabbak a számok, mint korábban?
kereső
@Aki Én: Úgy, hogy 40% a nem oltott. Az oltottak 20%-a sinopharmot kapott- jellemzően az a korosztály,és krónikus beteg, aki nem kaphatta volna. Alacsony a 3. oltást felvevők száma. Továbbra sincs tesztelés-és hozzá kötött kontakt kutatás. Az emberek , hallgatva a kormányra- nem hordták a maszkot, szivesen mentek haca-cárézni az ősszel A delta variáns fertőző képessége 4x -rese a tavasszal fertőzőnek.
Gazella
Covidos az is aki szülni megy, aki balesetet szenvedett, láb-kéztörött... emelett nincsenek rendesen sterilizálva a műszerek.
Nincs műtét mert nincs kiszolgáló személyzet... covidos az is aki véletlwn elment a kórház mellett.
A számokkal lehet sok mindent variálni.
A lejárt pcr pálcikáknak is van határidejük, amit megrendeltek 2017-ben annak lejárt már az idejük, hisz már akkor elakarták sütni a biológiai fegyvert

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.