A nő három év körüli kislánya kórházba került.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Málna: Te pedig nem vagy normális, ha beülsz mellé, ha tudod, hogy már nem alkalmas a vezetésre! De általánosítani - mint legtöbbször - nem jó!
Ültem én olyan 80+ öreg úr mellett, aki 14 éves kora óta vezetett, 16 évesen jogsit szerzett és soha még egy koccanása sem volt - büszke is volt a milliós jelvényére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
határt kéne húzni, hány éves korig vezethet valaki..
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Ez így nagyon egyszerű, de igazságtalan megoldás volna.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: aztán miért?...valahol határt kell húzni..mint a hadkötelezettség volt..55. év...most talán 50..a jogsi megszerezhetőségét is életkorhoz kötik, nem egyénileg bírálják el..
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Mert az érettség sokkal inkább történik meg hasonló korban. Nem egy olyan sofőr vezet 30 évesen, akinek nem is lett volna szabad jogosítványt adni, de sok idős körültekintő sofőr. Az ellenőrzéseket kéne komolyabban venni és nem a háziorvosra bízni, aki legfeljebb a szemészetre küldi el az embert, szemüveget felíratni, aztán már adja is az engedélyt!

"A háziorvosnál el kell végeztetni az alkalmassági vizsgálatot. Ha nincs különösebb, komolyabb betegség akkor ez a 3 alap vizsgálatból áll: a látás (számok leolvasása a falra függesztett tábláról), a színtévesztés (számok kiolvasása a kis könyvből) és a vérnyomás ellenőrzése."

Ez aztán jól megszűri a vezetőket..már ha egyáltalán van vizsgálat!
Málna
@Emmersson71: Igazságtalan? 80 fölött nincsenek már jó reflexek. 80+ barátnőm mellett halálfélelmem van, nem minden nap vezet ugyan, de akkor is csodálkozom, hogy nem töri össze az autóját heti szinten.
Emmersson71
@Málna: Te pedig nem vagy normális, ha beülsz mellé, ha tudod, hogy már nem alkalmas a vezetésre! De általánosítani - mint legtöbbször - nem jó!
Ültem én olyan 80+ öreg úr mellett, aki 14 éves kora óta vezetett, 16 évesen jogsit szerzett és soha még egy koccanása sem volt - büszke is volt a milliós jelvényére.
Sziszifusz
@Pálinkás Pál: 11:28
A vezetésre való alkalmasság kellene komolyabban megvizsgál a vezetői engedélyek orvosi megújításakor.
Vannak alkoholista középkorúak, akik teljesen "szét vannak csúszva" és vannak 70 plusszosak is akik fizikálisan és mentálisan is kiváló állapotban vannak.
Tehát nem az életkor, hanem az illető állapota legyen a döntő, a jogosítvány érvényességének meghosszabbításakor.
Málna
@Emmersson71: 2 éve nem ültem be mellé. De az unokája beül...
Ő sem szokott koccanni, de mint írtam, ettől még borzasztóan vezet.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: érdekes..a németeknél nincs orvosi, csak amikor megszerzed a jogsit..sajna,ahogy öregszel ,tompulnak a reflexek..hiába hiszi magáról...méréssel simán kimutatható a reakció késés, ami vezetés közben életről döntő métereket jelenthet...
Pálinkás Pál
@Sziszifusz: emmersonnak megírtam ,miért nincs igazad..
Emmersson71
@Málna: És még hányan vezetnek szarul? Fiatalabbak is... Indexelnek a körforgalomba befelé, de kifelé nem. Elsuhannak melletted a zebránál, amikor átengednél valakit. Csak ma reggel figyeltem a váltó lámpánál, hányan slisszannak még át a sárga-piros időszakban. Sokan :(
És egyik sem volt 50 feletti!
Málna
@Emmersson71: Senki nem mondta, hogy fiatalabbak nem vezetnek rosszul. De az időseknél a reflex az, amit problémát okoz.
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Németországban van korhatár, amikor már nem vezethet az ember?
Emmersson71
@Málna: Ezért kell vizsgálni EGYÉNILEG minden sofőrt!
csak úgy....
ültem már olyan fiatal és idös mellett is,akinek ott a helyszinen darabokra téptem volna a jogsiját! a balaset nem korhoz kötött az elöfordulhat bárkivel,hiszen a nevében is benne van..
Sziszifusz
@Pálinkás Pál: 12:05
Reflexek tompulása nem csak az időseknél jelentkezik, vannak drogosok, alkoholisták és különböző mentális betegségek miatt döntés képtelen vezetők is.
Azok is veszélyt jelentenek, akik még egy Y-os megfordulást sem tudnak 2 vagy három irányváltással végrehajtani.

Egyébként a fiatalok, akikre jellemző a gyorshajtás, hiába rendelkeznek gyorsabb reagáló képességgel, ők okozzák a súlyos balesetek túlnyomó részét.
Ők is gázolnak zebrán, ők sem adják meg az elsőbbséget, ők azok akik a rendőrlámpa sárga jelzésénél még inkább gyorsítanak, és a tilos jelzésen haladnak át a kereszteződésen... stb.
Pálinkás Pál
@Sziszifusz: és mivel ezek előfordulnak, akkor vezessen az aggastyán is?..
Pálinkás Pál
@Emmersson71: szerintem nincs, de van vezetési kultúra,,ha úgy érzi nem megy,nem ül be csak azért,mert van jogsija...
Sziszifusz
@Pálinkás Pál: 12:37
Aki alkalmas a vezetésre, vezessen, aki nem alkalmas az ne vezessen.
Amikor az aggastyán egészségi állapota miatt e alkalmatlan a vezetésre, akkor az ő vezetői engedélyét ne újítsák meg. Egyébként, normál esetben az ilyen rozoga öregnél, ha önként nem látja be vezetésre alkalmatlanságát, akkor a családnak illetve környezetnek a feladata őt erről meggyőzni. Ha ez nem lehetséges akkor hatósági úton kötelezni őt, orvosi felülvizsgálatra. Ezt a rendőrség is kezdeményezheti..
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Hány éves kornál húznál határt, ki számít "aggastyánnak" szerinted?
Emmersson71
@Sziszifusz: Egy drogteszt sem árthat a vezetői alkalmasság elbírálásához!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Miért nem 77? Vagy 74?
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Most akkor kerek szám legyen, vagy indokolt?! Szerintem inkább egyedileg elbírált!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.