A legnagyobb üzletláncok – Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco – üzletei néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Figyelem! Ilyen lesz a nagy áruházak nyitvatartása december 24-én

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A közleményben kiemelték: a kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, az OKSZ tagvállalkozásai az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek a rövidebb nyitvatartás mellett. A munkát végzőknek a járvánnyal összefüggő nagyobb terhelés miatt is több pihenőidőre van szükségük – tették hozzá.

Az OKSZ tagvállalkozásai azt javasolják, hogy a vásárlók tájékozódjanak előre a december 24. előtti napok nyitvatartásáról is.

Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki – például bútor-, barkácsáruházak közül –, továbbá kisebb iparcikk árus boltok sem – hívták fel a figyelmet.

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat; arany hétvégén is több olyan üzlet kinyit, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak – jelezték a közleményben.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Sem dolgozója, sem azok rokona nem vagyok.
De indokolja meg nekem valaki, hogy ezeknek miért kell a fél délutánt még ott eltölteni. Aki előtte vagy aznap délig nem vásárolta meg, ami kell, az éhezzen.
Azoknak a melósoknak is Szenteste van. Pláne a nők menjenek haza, rengeteg a dolguk. Este ne hullafáradtan üljenek le az asztalhoz. Ennyit talán ők is érdemelnének a Mi Nagy Családbarát Kormányunktól? (egy szimpla rendelet) És persze az üzletek vezetésétől is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.