A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nutriversum Kft. az uniós ágazati szabályokkal ellentétesen, a fogyasztókat megtévesztve reklámozta étrend-kiegészítőit dr. Gődény György gyógyszerésszel – közölte a versenyhatóság, amely 23,6 millió forintos bírságot szabott ki a jogsértésért.

24 millióra büntettek egy céget, amiért Gődénnyel hirdetett egy terméket

Fotó: Facebook

A Gazdasági Versenyhivatal tavaly év végén indított vizsgálatot a Nutriversum étrend-kiegészítők reklámjai miatt, amelyek dr. Gődény György gyógyszerész szereplésével népszerűsítették a termékeket a YouTube-on, illetve egyéb csatornákon – írja a Telex.

Az eljárás feltárta, hogy a reklámok az élelmiszerekre vonatkozó uniós szabályokkal ellentétesen hirdették az étrend-kiegészítőket dr. Gődény György gyógyszerésszel, hangsúlyosan kiemelve a végzettségét és foglalkozását. A közösségi szabályozás értelmében ugyanis a kereskedelmi üzenetekben – tartalmuk valóságától függetlenül – tilos élelmiszerekkel kapcsolatban orvos, egészségügyi szakember vagy (bizonyos kivételekkel) egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozni – olvasható a közleményben.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
máskor a duci vitorral reklámozzátok,akkor nem lesz bünti..
Pálinkás Pál
miért kell csúsztatni büdös firkász?...a bírság nem gödény miatt volt..
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: "a reklámok az élelmiszerekre vonatkozó uniós szabályokkal ellentétesen hirdették az étrend-kiegészítőket dr. Gődény György gyógyszerésszel, hangsúlyosan kiemelve a végzettségét és foglalkozását."

Melyik szót nem érted? Vagyí talán egyiket se?
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: te bunkó..nem a gödény produkálta magát..az volt a hülye aki megírta, megrendezte...ehhez mi köze a gödénynek, ő csak szereplő, nem szerző..azt még neked is értened kéne, hiába vagy faék egyszerű..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.