Nincs túl jó véleménnyel az ellenzéki előválasztás után történtekkel (illetve nem történtekkel) kapcsolatban Török Gábor.

A politikai elemző az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt vázolta, hogy ellenzékváltás nem történt, de igény az lenne az ellenzéken belüli átrendezésre. 

Felmerültek olyan pletykák is, hogy

nem Márki-Zay lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, erre Török úgy reagált, hogy ez nyilvánvaló öngyilkosság lenne, hiszen nem véletlenül nyerte meg a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztást.

Az elemző szerint nem egységes ellenzék van, hanem ellenzékek különféle érdekekkel. Úgy vélte, talán a kampányhelyzet el fogja nyomni az ellentéteket, igaz, ezek szőnyeg alá söprése azzal is jár, hogy „nyilvánosan szinte láthatatlan, érzékelhetetlen az ellenzék politikai teljesítménye”. 

Török úgy látja, az ellenzék a legjobb helyzetben a Fideszhez képest a szavazatok számában van, ott tényleg majdnem fej fej mellett vannak, de minden másban – a politikai munkában, a politikai szervezettségben, az anyagi háttérben, a politikai kommunikációban – „ordító a különbség”, ami miatt a kormányoldal győzelme számít papírformának.

Nagy egyenlőtlenséget lát a két oldal között.

Míg a Fidesz egy oldalán látunk egy hatalomgyárat egy propagandagépezettel, egy iszonyatosan tudatos, könyörtelen, következetes kommunikációval, a másik oldalon meg egy széttartó, össze-vissza, impotens politikai kampányt egyelőre.

Lehet, hogy ez változik az utolsó hónapokra, de hát amit eddig látunk, azok alapján szerintem összehasonlíthatatlan a két oldal teljesítménye – fejtegette Török Gábor.

Forrás: atv.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
@Pipás: Akkor a Fidesz már rég megbukott volna :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@sgl: Eltakarítjuk a külföldi pénzen vett bérpolitikusokat és a kicsi, de hangos, nemzetellenes támogatóikat.
Itt nem lesz lázongó, magyarellenes tábor, mert felszámoljuk. Nem tűrünk el Magyarországon idegen ügynököket.
Ez ugye elég világos!
Rizikó
@Horizont: Nem mondtam még, hogy mi lesz, ha nem rendesen szólsz hozzám?
Rizikó
@Horizont: Tudod, én sem nevezlek semminek, így ezt tőled is elvárom. Ha esetleg ez megterhelő lenne, akkor ne szólj hozzám. Valahogy túlélem.
verőce21
Nagyon benézték ezt a Makizajt, az USA-beli tartótisztjei...!
Rizikó
@verőce21: Márki, Cseh, Fekete Győr, a bukás receptje.
Lepényleső
...esélye annyi van amennyit a bán szán nekik,- természetesen demokratikusan,- ahogy óhajtja a bán,- szolidan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.