A NER idén is látványosan szórta a pénzt, de legalábbis nem spórolt, ha hatalmas építkezésről, ingatlanvásárlásról, luxusautóról, méregdárga ékszerekről vagy épp jachtról volt szó. Az Átlátszó összeszedte, 2021-ben milyen vagyontárgyak árulkodtak arról, milyen gazdagságban élnek a Fidesz holduvarának tagjai.

Erre költötte 2021-ben a NER a pénzt – luxusjacht, birtokok, órák

30 milliárdos luxusjacht

A kormányközeli elit idei legnagyobb dobása minden bizonnyal a Seagull MRD nevű jacht, amely köröket ver elődjére, a Lady MRD-ra. A máltai bejegyzésű, közel 50 méter hosszú hajó tavaly készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában. A súlya 499 tonna, a hajótest acélból és alumíniumból készült, 3 szintje van. A Seagull MRD a cég Custom nevű családjába tartozik, ami legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti. Bár az ára nem nyilvános, egy másik, hasonló luxusjacht 30 millió euróért, azaz nagyjából 10,5 milliárd forintért talált új gazdára 2020-ban.

A jacht tulajdonosa az L&L Charter nevű máltai offshore cég, amelyről tavaly derítettük ki, hogy végső tulajdonosa nem más, mint Szíjj László kormányközeli üzletember. Szintén az övé volt a Lady MRD is, amit jelenleg 14.900.000 euróért (kb. 5,5 milliárd forintért) árulnak.

160 milliós karóra

Az év másik nagy villantása Habony Árpádhoz köthető. Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója május végén egy olasz vitorlásversenyen vett részt. A négynapos eseményre csak a hajó bérlése 3,2 millió forintba kerülhetett, a verseny teljes költsége pedig ezt jóval meghaladhatta. Az ott készült nyilvános képeken azonban még egy érdekes dolog feltűnt:

ez pedig Habony karórája.

Egy közeli szponzorfotón ugyanis kivehető volt, hogy Habony egy Patek Philippe Nautilus típusú órával szállt tengerre. A luxusórák piacán túl drágának nem tekinthető karóra 80–150 millió forintért elérhető, már amennyiben hozzá lehet jutni. 

Egyébként nem Habony Árpád az egyetlen, aki szereti a drága órákat. Rogán Antal exfelesége, Cecília egy 13,7 milliós Rolexben feszített 2020 elején, míg az év végére új feleségre, Barbarára került egy Audemars Piguet Royal Oak, utólagos gyémántberakással. Ez 17–20 milliós áron vásárolható meg, és kelendő lehet, mert Orbán Ráhel is ezt viselte.

47 milliós terepjáró

A lap munkatársai áprilisban megpróbáltak a Budakeszin némi megütközést kiváltó, Rákay Philip résztulajdonában álló paripahaciendáról többet megtudni, ám miközben Szél Bernadett parlamenti képviselő lapunknak a helyszíne nyilatkozott, egy Mercedes luxusterepjárón begördült Rákay Philip. Ezt követően az Átlátszó újságírója igyekezett néhány kérdést neki is feltenni, amit Rákay később a Facebookon úgy írt le, mint akit lesből letámadtak.

A kormányközeli médiaszemélyiség egy Mercedes-Benz G 500-as terepjárót vezetett. A kicsivel több mint egy éve vásárolt autót 2019-ben gyártották. A G 500 jelenlegi listaára 47 870 000 Ft. 

Nem Rákay azonban az első, aki ilyen autóval közlekedik, több NER-lovag is hajtott már Mercedes G-osztályt. 2016-ban Mészáros Lőrincet fotózták le egy Mercedes G-osztály terepjáróval hol utasként, hol sofőrként, majd 2019-ben Tiborcz Istvánt, a kormányfő vejét csípték el egy német rendszámú Mercedes-AMG G63 terepjáróval.

Terjeszkedő birtokok

A sor elején Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a 13 hektáros hatvanpusztai birtoka áll, ahol a műemlék majorsági épületek átalakításával 500 négyzetméteres lakóingatlan, egy hatalmas mélygarázs, és még ki tudja, mi épül. 

Tiborcz István Alsóörsön egy kisebb nyaralóval, egy hatalmas villával, úszómedencével, borospincével és napelem-rendszerrel rendelkezik, míg Budapesten egy korábban 369 millió forintért meghirdetett XII. kerületi villáttudhat magáénak. Hogy jelenleg mennyit használja az 1536 négyzetméteres telken elhelyezkedő 393 négyzetméteres, 11 szobás ingatlant, nem tudni, ugyanis idén ősszel családostul a spanyolországi Marbellára költözött, igaz, elmondása szerint csak átmenetileg.

Mészáros Lőrincék nemcsak Felcsúton, Bicskén, de Tihanyban is vásároltak ingatlanokat. Sőt, mindehhez hozzácsaptak egy-két harckocsit is, amelyeket a bicskei birtokon vettek drónvideóra.

Lagzi, ingatlan, páncélszekrény

Az év egyik nagy luxuseseménye azonban vitathatatlanul az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek az esküvője volt. Áprilisban derült ki, hogy Orbán Viktor gyermekkori jó barátja elveszi Várkonyi Andrea televíziós műsorvezetőt.

Az esküvőt szeptember végén tartották az alcsúti arborétumban. A Blikk által megkérdezett szakértő szerint már az eljegyzési gyűrű is 20 millió (de mindenképp több millió) forintba kerülhetett, míg Várkonyi – magyar tervező által tervezett – esküvői ruhájának csak az anyaga 50-100 ezer forint körül lehetett méterenként. A feltételezhetően Jimmy Choo esküvői cipő kristályokkal díszített darabja a 485 ezer forintot is elérhette. A különleges menüsoron sem spórolt az infjú pár, a sztárvendég pedig Rod Steward énekes volt.

Ez az ingatlan lett Mészáros és Várkonyi új otthona, ahova egy 800 kilós páncélszekrény is került. A szakértők szerint a kép alapján egy csúcsmodellről van szó, ami 1,6 millió forintot ér, de ezt a gyártó nem erősítette meg.

Az épületet magát tavaly 1,14 milliárd forintért hirdették

– a 444.hu információi szerint.

A Mészáros csoport az év végére is tartogatott meglepetést. A cégcsoport december 20-án tartotta karányocsi buliját a felcsúti Pancho Arénában, ahol többek között Majka és világsztár Enrique Iglesias is fellépett, és ahol a tombolán egy Suzuki SX4 S-cross személygépkocsit sorsoltak ki.

Forrás: Átlátszó

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@verőce21: ma, 07:38 ☺ Ha Magyarországot egy külön szigetnek tekintjük Európától , akkor az is az Orbán kláné.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Istenakinincsen: bocs,de ez egy agyalágyult számára túl bonyolult kérdés! :)
Rizikó
@Istenakinincsen: Írtam, hogy gondolkozz bégető! Ha nem teszed meg, bárki hazahajt!
Rizikó
@csak úgy...: Mi van birka? Megütött?
Istenakinincsen
@Rizikó: Most végeztem a csilletöcsköléssel és hazataláltam egyedül.
Téged már hazahajtottak,vagy mentél a kondával?.)))
Rizikó
@Istenakinincsen: Ne röfögj, zabálj!
Istenakinincsen
@Rizikó: Zabálás után jobb röfögni.Zabáltál már hogy röfögsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.