Megrázó baleset történt újévkor Tapolcánál: vonat és autó ütközött. A kocsiban ülők közül négyen meghaltak. Az egészben az a legdöbbenetesebb, hogy egészen hétfő éjszakáig a balesetet túlélő lány szülei úgy tudták, hogy az ő lányuk halt meg.

Azt hitték, hogy meghalt a lányuk a tapolcai tragikus vonatbalesetben – Kiderült, hogy él

Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. A személygépkocsi egy vonattal ütközött. Az autóban négy ember meghalt, egy életveszélyes sérülést szenvedett. MTI/Varga György

Újabb részletek derültek ki a szörnyű újévi balesetről. 

A tragikus baleset Tapolca területén, a 7345-ös számú úton, ahol eddig tisztázatlan körülmények között egy vasúti átjáróban egy kocsi és az ott közlekedő vonat összeütközött. A kocsiban ülő öt ember közül négyen meghaltak, egyetlen utas, egy fiatal lány élte túl. Az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Az egyik utas, Sz. Melani szülei úgy tudták, hogy a lányuk meghalt a balesetben, hétfő éjszaka azonban kiderült, hogy a lányuk él. 

Sz. Melani édesanyja a Facebookra írt bejegyzése megerősíti: Melani él, az azonosítása megtörtént. Az édesanya azt írta:

„Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülőjével és hozzátartozójával”.

Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt: Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük az egyik lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra. Január 3-án éjjel azonban nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél, akikkel közölték: a gyermekük él, vagyis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben. A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik.

A fiatalok közül csak egyikük élte túl a gázolást, de jelenleg is válságos az állapota.

Egy újabb részlet is kiderült a balesetről: 

Gázoláskor a baleseti vizsgálók helyszínen feltett, szinte első kérdése, hogy vállalja-e a mozdonyvezető a további szolgálatot, vagy inkább a leváltását kéri. A tapolcai baleset után a mozdonyvezető folytatta a szolgálatot

– tudta meg a Blikk a MÁV Kommunikációs Igazgatóságától.

Közben az édesanya is megszólalt az ügyben!

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: MTI/Varga György

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
A MÁV szerint a fénysorompó üzemképes volt, de mint tudjuk a fehér fényjelzés csak ezt jelenti!
Azt viszont nem tudni, hogy helyesen müködött-e...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.