Minden ötödik óvodás csoport karanténba került a XII. kerületben, közölte a kerületi önkormányzat az Eduline-nal – olvasható a 24.hu cikkében.

Tömegével kerülnek karanténba az óvodások Budapesten

Fotó: pixabay.com

Mint írták: az óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban a hét elején, és összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az egyik óvodában az összes csoport karanténba került.

A VIII. kerületi önkormányzattól arról tájékoztattak:

egy óvodapedagógus pozitív otthoni teszttel rendelkezik, háziorvosa nem látja szükségesnek a hivatalos teszt elrendelését, így a népegészségügyi osztály nem intézkedik. Szülők pozitivitása miatt jelenleg 20 gyermek van otthon.

A II. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban, 12 óvoda közül 8-ban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el, ez összesen 374 gyereket érint.

Újbudán pedig a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt, míg Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok