A helyreállítás már zajlik, az intézmény más osztályai a tűzesetben nem voltak érintettek, a betegek közvetlen veszélyben nem voltak, a sajnálatos eseményben nem érintettek.

Betegstop van a Szent Imre kórházbanFotó: MTI/Kovács Tamás

Vasárnap reggel tűz ütött ki a XI. kerületben található Szent Imre kórház földszintjén, a detoxikáló helyiségben. A lángokban egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét, három ember pedig füstmérhezést kaphatott – írja a 168.hu.

A helyszínre 18 gépjárművel érkeztek ki a tűzoltók,

akik egy vízsugárral megállították a tüzet, ezt követően pedig megkezdték a kórház átvizsgálását és átszellőztetését. Az épületből összesen 56 beteget kellett áthelyezni. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház a közösségi oldalán tette közzé, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a tűzet egy a detoxikálóban dohányzó beteg okozhatta, és ő volt a tűzeset halálos áldozata is.

Az épület átszellőztetése idejére kiköltöztetett páciensek többségét még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe.

Azonban a keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad betegeket

– tudta meg a Népszava. Az intézmény más osztályai a tűzesetben nem voltak érintettek, a betegek közvetlen veszélyben nem voltak, a sajnálatos eseményben nem érintettek.

Forrás: 168.hu, Népszava
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.