Szakértők szerint hazánkban a másfél milliót is elérheti a krónikus vesebetegségben szenvedők száma. Napjainkban az államilag finanszírozott művese ellátást túlnyomórészt magántulajdonban álló dialízis központok végzik. A kezeléseket az állam finanszírozza, az ellátás a betegek számára térítésmentes. az egészségügyi dolgozók esetében az elmúlt években nagy horderejű kormányzati béremelések történtek. Ennek fedezetét minden állami tulajdonú kórház megkapta, a magántulajdonú dialízis központok azonban nem, pedig itt is-ott is állami bevételekből gazdálkodik az intézmény. Ma már ott tartunk, hogy Magyarországon az egy dialízis kezelésre jutó állami finanszírozás nAz alulfinanszírozottság problémáját az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) már többször jelezte a szakminisztériumnak. Reményeink szerint sikerül megértetnünk a döntéshozókkal, hogy a nyugat-európai szolgáltatási színvonal nem tartható fenn a balkánitól elmaradó finanszírozási díjak...

Forrás: novekedes.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Tudunk meg ennel melyebbre is sullyedni?
Lassan mar a 3.vilag orszagaiban is jobb lesz a korhazi ellatas mint nalunk.
Macskaszem
Orbánnak az egészségügyi reformja, hogy aki fázik fagyjon meg, aki beteg haljon meg. Akinek van pénze, annak meg ott van a magánegészségügy. Akinek nincs, az annyit is ér. Nagyon aljas. Meg az is, aki rájuk szavaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.