Szakértők szerint hazánkban a másfél milliót is elérheti a krónikus vesebetegségben szenvedők száma. Napjainkban az államilag finanszírozott művese ellátást túlnyomórészt magántulajdonban álló dialízis központok végzik. A kezeléseket az állam finanszírozza, az ellátás a betegek számára térítésmentes. az egészségügyi dolgozók esetében az elmúlt években nagy horderejű kormányzati béremelések történtek. Ennek fedezetét minden állami tulajdonú kórház megkapta, a magántulajdonú dialízis központok azonban nem, pedig itt is-ott is állami bevételekből gazdálkodik az intézmény. Ma már ott tartunk, hogy Magyarországon az egy dialízis kezelésre jutó állami finanszírozás nAz alulfinanszírozottság problémáját az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ) már többször jelezte a szakminisztériumnak. Reményeink szerint sikerül megértetnünk a döntéshozókkal, hogy a nyugat-európai szolgáltatási színvonal nem tartható fenn a balkánitól elmaradó finanszírozási díjak...

Forrás: novekedes.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Orbánnak az egészségügyi reformja, hogy aki fázik fagyjon meg, aki beteg haljon meg. Akinek van pénze, annak meg ott van a magánegészségügy. Akinek nincs, az annyit is ér. Nagyon aljas. Meg az is, aki rájuk szavaz.
Horizont
Miután tudjuk van itt pénz mindenre amit orbán akar felháborító, hogy erre nincs.
Életet veszélyeztető betegség. Ezek szerint nem érdekli őket. Sajnálatos módon.
Mennyi bűnük van.
Horizont
Hadházynál figyeltem fel a témára:
"AKÁR NÉHÁNY HÉTEN BELÜL LEÁLLHAT A MŰVESE KEZELÉS, és utána 10000 ember kerülhet közvetlen életveszélybe. Ezzel a kétségbeesett üzenettel fordultak hozzám orvosok és az aggodalmuk egyáltalán nem tűnik túlzónak.
A művese kezelés az az ága az egészségügynek, ami eddig még jól működött. A legtöbb beteget három nagy cég látja el, de természetesen ezért a közellátásért az állam fizet. A Fidesz azonban tíz éve alig-alig emelte az ezért kifizetett összeget, mostanra még Albániában is többet áldoznak a művesés betegek kezelésére (erről Még Matolcsy lapjában is jelent meg cikk!) . Az utóbbi két évben végre adott mindösszesen (!) 20 százalékos emelést elvitte a dolgozók eddigi béremelése és az egészségügy más területein elvileg most adott 30 százalékos béremelésre már egyszerűen nem jut pénz. A kétségbeesett orvosok jelzése szerint a NAPOKBAN SORRA MONDANAK FEL A SZAKKÉPZETT NŐVÉREK és emiatt akár heteken belül összeomolhat a kezelés. Egy vesedialízisre szoruló beteg pedig a kezelés elmaradása után néhány héten belül meghalhat
Az egész területre 27 milliárdot költ az állam és összesen 4,5 milliárd kellene ahhoz, hogy az ellátás biztonságos feltételei átmenetileg megmaradjanak. Pont annyi, mint amennyit Rákay Kálmán után dobott most a kormány.
Úgy tűnik, a művesés betegek mégsem fontosak. A legvalószínűbb az, hogy a kormány szándékosan akarja ellehetleníteni a három (német és francia) tulajdonú cég működését, hogy aztán először államosítsa, aztán Tiborcznak vagy Mészárosnak vagy valamelyik másik kegyencnek adja a bizniszt- azután természetesen jól meg fogja emelni az állami támogatást. Ez a fideszes minta réges-rég bevett szokás, sok példát lehetne írni- Szekszárdon például így játszotta át az önkormányzat a Bánki Erikhez köthető Hungast számára a diákétkeztetést. Arról, hogy az egészségügyben erre készül a kormány, a Telex cikke a közelmúltban egészen konkrét bizonyítékot mutatott..."
Folyt. köv.
Horizont
Folyt:
"Csak itt emberek élete forog kockán. A hozzám forduló orvosoknak csak azt tudtam mondani, hogy beszámolok a problémáról, de nem biztos, hogy a sok hatalmas botrány miatt ez bárkit érdekelni fog. Esélyük talán akkor lehet, ha ők maguk állnak ki a nevüket, arcukat vállalva."
Yoda69
Tudunk meg ennel melyebbre is sullyedni?
Lassan mar a 3.vilag orszagaiban is jobb lesz a korhazi ellatas mint nalunk.
Macskaszem
Orbánnak az egészségügyi reformja, hogy aki fázik fagyjon meg, aki beteg haljon meg. Akinek van pénze, annak meg ott van a magánegészségügy. Akinek nincs, az annyit is ér. Nagyon aljas. Meg az is, aki rájuk szavaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.