Az eset még 2020. januárjában történt.

Az Index a Fővárosi Törvényszék közleményére az MTI-re hivatkozva arról számolt be szerda reggeli cikkében, hogy nem jogerősen hat és fél év börtönre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden egy szomáliai férfit, aki 2020-ban a fővárosban megpróbált megerőszakolni egy fiatal nőt, de ebben egy járókelő megakadályozta. 

Meg akart erőszakolni egy nőt a fővárosban, nem jogerősen hat és fél évet kapott

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A vádlottat szexuális erőszak kísérletében, kifosztásban és két rendbeli súlyos testi sértésben találták bűnösnek a Fővárosi Törvényszék közlése szerint. 

Az elfogás pillanatai a rendőrség videóján 2020-ból

A cikk szerint a szomáliai férfi 2020. január 21-én éjjel udvarolni kezdett egy nőnek egy VII. kerületi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az úton azonban a férfi megpróbálta megerőszakolni a nőt, de ebben egy járókelő megzavarta őt. A szomáliai férfi – akinél megállapították, hogy marihuánát is fogyasztott előzőleg – bántalmazta a nő védelmére kelő járókelő férfit, majd a nő telefonját elvéve a helyszínről elmenekült. 

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülménynek értékelte a vádlott büntetlen előítéletét és részbeni beismerését, viszont súlyosító körülményként vette figyelembe a többszörös halmazatot, és azt, hogy a férfi egy ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményt. 

Az eset kapcsán korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a tettes egy oltalmazotti státuszban élő 30 éves szomáliai férfi.

Forrás: index.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.