Az orosz elnök csak esetenként veti be a nem mindennapi bútordarabot. Orbán Viktor és Emmanuel Macron "asztaloztatása" üzenet lehet a NATO-nak.

Itt a megfejtés, miért vehette elő Putyin a hosszúasztal-trükköt Orbánnál

Fotó: MTI/Kreml

A hazai és a nemzetközi sajtó is felfigyelt arra a gigantikus asztalra, amelynél vendégül látta Vlagyimir Putyin Orbán Viktort Moszkvában február elsején. A találkozó utáni közös sajtótájékoztatón a magyar kormányfő meg is jegyezte, hogy életében nem ült még ilyen hosszú asztalnál – írja a privátbankár.

Február 3-ra hirtelen „eltűnt” a nem mindennapi bútordarab – Alberto Fernandez argentin elnököt már normál asztalnál fogadta az orosz elnök a Kremlben.

Február 7-én, amikor Emmamuel Macron francia államfő látogatott el Putyinhoz, azonban ismét előkerült az öt méter hosszú, három masszív pilléren álló, extravagáns bútordarab.

Több jel arra utal, hogy Putyin mégsem azért ültette a gigantikus asztal másik végére Orbán Viktort – akivel amúgy hagyományosan jó viszonyt ápol – és Emmanuel Macront, mert félt a Covidtól.

Sokkal valószínűbb, hogy valamit üzenni akart, hiszen nyilván tisztában volt azzal, hogy a találkozóról készült képek bejárják majd a világsajtót.

Aki ilyen messzire ülteti tárgyalópartnerét mindenféle magyarázat nélkül, az alighanem távolságot akar tartani. Erőt akar demonstrálni. Meg akarja mutatni, hogy ki az úr a házban.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezt tette most Putyin két NATO-tagország vezetőjével, az orosz-ukrán krízis kellős közepén.

Érthetjük úgy is: Ukrajna a vörös vonal, ne lépjétek át!

Forrás: privatbankar.hu

Címlapkép: MTI/Kreml

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.