Hétfő éjjel a fagyzugos helyeken akár -10 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a vastagabb, összefüggő felhősáv dél felé húzódik, napközben az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, majd késő délután egyre többfelé csökken a felhőzet. Helyenként kialakulhat hózápor, néhol havas eső zápor, legnagyobb eséllyel egy középső összeáramlási zóna mentén. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul. Késő estére +2 és -3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hózáporokkal és hideggel indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel szinte mindenütt csökken a felhőzet, reggelre a középső összeáramlási vonal mentén is megszűnnek a hózáporok. Az északi szél mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható, de a fagyzugokban -10 fok is lehet.

Kedden a gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés várható. Néhol hózápor, zápor előfordulhat. Az élénk északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén környékén megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.