Erre lehet számítani. 

Még nem jön a tavasz, marad a tél jövő héten is!

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hétfőn napközben sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Viszont csak elszórtan délen, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. A Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél. Fagyos lesz a reggel, a minimumok -7 és -1 fok között alakulnak, majd napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de egy-egy futó zápor, hózápor csak elszórtan átmenetileg a Tiszántúlon, valamint a déli határhoz közel fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban újra országszerte fagypont alatti értékeket mérhetünk, a derültebb fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Napközben a legmelegebb órákban 4-9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás, elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. Élénk, néhol erős lesz az északias szél, hajnalban akár – 10, napközben 3-9 fokos délutánra van kilátás.

Csütörtöktől szárazabb, de még mindig hideg légtömeg érkezik hazánk fölé, így megszűnnek a záporok, hózáporok, napközben 2-7 fokra kell számítani. Péntekentúlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -4 fok között alakul, néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1-6 fok között várható.

Forrás: Időkép

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.