Mindeközben nappal a legmagasabb hőmérséklet 16 fok is lehet a hét közepén. Szerdáról csütörtökre virradóan a Kisalföldön köd is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan borult lesz felettünk az ég, de a Dunántúl délnyugati részén mindvégig vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőtakaró.

Borsodban és Zemplénben havas eső és hó is lehet, máshol eső várható

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Határozott felhőzet-csökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól valószínű. A csapadékzóna súlypontja napközben az északkeleti, keleti megyékre tevődik át, az Északi-középhegységben, kiemelten a borsodi és zempléni részeken havas eső, vizes, tapadó hó hullhat. 5 centimétert meghaladó hómennyiség legfeljebb csak a hgyekben alakulhat ki, síkvidéken átmenetileg a lepel és a 2 centiméteres, olvadozó hóvastagság kialakulása nem kizárt Borsod és Szabolcs megyék északkeleti részein. Szerdán napközben az északnyugatira forduló szelet a Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain és a Balaton térségében időként 70 km/h körüli lökések is kísérhetik.

Nyugatabbra napközben néhol jelentéktelen záporok alakulhatnak ki, majd késő délután mindenütt megszűnik a csapadék. Az északiasra forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Szerda éjjel tovább folytatódik a felhőzet csökkenése, hajnalra nagyrészt kiderül az ég, azonban a déli határnál maradhatnak erősen felhős tájak, illetve kisebb körzetekben alacsonyszintű felhőzet képződik. Csapadék nem várható. Párássá válik a levegő, a Kisalföldön foltokban köd képződhet. Az északias légmozgás estétől mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Túlnyomóan napos idő várható, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, inkább csak a déli, délkeleti megyékben van esélye egy-egy zápornak. Több helyütt megélénkülhet a keleti, északkeleti szél. Kora délután 9, 15 fokra számíthatunk.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.