Hiába a hivatalos cáfolat, az Orbán-kormány oroszpártisága miatt mégis kerüli Áder Jánost a lengyel elnök.

A lengyel elnöknek kínos Áder János jelenléte a jelek szerint, mintha elkerülné a találkozást a magyar államfővel

Az orosz invázió megindítása után egy nappal találkozott utoljára a két kormányfő a Bukaresti Kilencek találkozóján a varsói elnöki palotában. MTI/Bruzák Noémi.

Moldovába, Bulgáriába és Romániába elutazott a lengyel államfő, de Magyarországot kihagyta és IV. Béla király lányának bochniai szobrát sem avatta fel Áder Jánossal – írja a Népszava.

A magyar Köztársasági Elnöki Hivatal minap közleményben cáfolta, hogy Varsó a magyar kormány túlzott oroszbarátsága miatt törölte volna az eredetileg március 18-19-re tervezett idei Lengyel-Magyar Barátság Napot, amelyre Áder János leköszönő államfő és felesége utazott volna Lengyelországba.

Ám minden jel arra mutat, hogy aligha közös döntésről van szó, és a két elnök barátságát talán mégiscsak megviselte a háború – akárcsak az államközi kapcsolatok egészét. Andrzej Duda térségbeli körútja ugyanis látványosan elkerülte Budapestet.

A lengyel államfő hétfőn a moldáv fővárosban, Chisinauban, kedden délelőtt Szófiában, délután már Bukarestben tárgyalt. Több román sajtóorgánum emlékeztetett a magyar-lengyel barátság napi rendezvények törlésére, úgy értékelve, hogy Budapest oroszbarát álláspontja miatt Duda nem akart nyilvánosan megjelenni magyar kollégájával egy ilyen protokolláris eseményen. Ugyanakkor a moldáv sajtóban megjelent szakértői vélemények szerint a lengyel államfő látogatása a Varsó, Chisinau, Bukarest és Kijev közötti együttműködés megerősítését szolgálja.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

driv3r
@Eladott Ország: Adna a franc ezeknek több milliós életjáradékot (meg ki tudja még milyen juttatásokat), amíg élnek - az életkoruk alapján 30 vagy 40 évig! Mire fel?
Nyugdíjig max. 1 milliót (az is sok - munkaképes ember, menjen el dolgozni) és utána az életükben elért jövedelem alapján, mint mindenki más.
Schmitt, Ádert és most Novák... Semmit nem tettek vagy tesznek az országért !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Málna: Ha ennyiből nem jött át, akkor hiába írnám 3 oldalon keresztül. Te tényleg nem érted a felvetésem lényegét vagy csak ""fideszezel""?
Málna
@namihami: Nem, tényleg nem értem. De nem kell 3 oldalon keresztül magyaráznod, csak röviden, de értelmesen.
namihami
@Málna: 21.14:. Neked(!) értelmesen vagy mindenki másnak?
A 15.12-kor leírtak nem voltak azok? A többieknek elég volt!
Málna
@namihami: A mellébeszélésedből ítélve úgy látom, rájöttél közben, hogy hülyeséget írtál.
namihami
@Málna: Neked, nálad ilyen a mellébeszélés?
Gyere be a Napról! Nem tesz az jót neked!
Málna
@namihami: Legalább maradnál csendben. Kevésbé lenne szánalmas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.