A Nemzeti Választási Iroda idén is összeszedte, melyek voltak az országgyűlési választás említésre méltó, rendkívüli eseményei.

Dörömböléssel ijesztettek rá egy szavazóra, egy bizottsági tagnak szétnyílt az orra – ezek voltak a legfurcsább történések a szavazófülkékben
Fotó: MTI/Vajda János

Mobilját töltötte a szavazóhelyiségben

Pálháza (BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN, 05. számú OEVK, 1. szavazókör)

A bizottság elnöke 16:15-kor észlelte, hogy a szavazó helyiségben olyan személy tartózkodik, aki nem a szavazás érdekében tartózkodik a helyiségben és a mobil telefonját tölti.

Az elnök felszólítására tevékenységét befejezte és a helyiséget elhagyta. Az idegen férfi, a felszólítás után elmondta, hogy körbejárja a többi kistelepülést is.

Nem hagyták abba a trécselést

Aparhant (TOLNA, 02. számú OEVK, 2. szavazókör)

Egy házaspár külön-külön ment be egy időben a szavazófülkébe. Beszélgetni kezdtek egymással a két fülke között. A delegált SZSZB tag kétszeri és az SZSZB elnök egyszeri kérésére sem hagyták abba. A szavazatukat leadták és távoztak a szavazóhelyiségből.

Az esemény a szavazás lebonyolítását nem veszélyeztette. A szavazást nem kellett felfüggeszteni.

Orra esett 

Egy választott tag szavazni indult és az udvaron elesett fejjel a földre. Vérzett az orra és szétnyílt.

Mentőt hívtak, beszállították a kórházba.

Videózott, majd dörömböléssel ijesztettek rá

A szavazó a szavazás menetéről videofelvételt készített, közben hangos élőszóval kommentálta ezt a tevékenységet. A szavazó sérelmezte, hogy az elnök elhúzta a fülke függönyét. Az SZSZB egyik tagja dörömböléssel ráijesztett.

Az SZSZB elnöke felszólította, hogy a hangos tevékenységet fejezze be. Az SZSZB egyik tagja bedörömbölt a fülke oldalán.

További érdekességek itt.

Forrás: NVI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.