Egyelőre az elhunytak és sérültek számáról közelebbit nem tudni, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A vonat az ütközés erejétől kisiklott, pótlóbuszok járnak Szentes és Hódmezővásárhely között.

Frissítés (8:46): a vonaton 22-en utaztak, közülük ketten sérültek meg súlyosan, és nyolcan könnyebben

Az MTI frissítése szerint a Mávinform azt közölte a honlapján, hogy a vonaton 22 utas volt, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek; a teherautó utasai közül többen meghaltak.

Hozzátették, hogy a fénysorompó jól működött, a kisteherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – írták.

Korábban írtuk (7:48):

Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség honlapján.

Kisteherautó hajtott egy vonat elé Mindszentnél, többen meghaltak, és több ember megsérült – frissítve!

Fotó: Illusztráció/police.hu

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

A Mávinform a Facebook-oldalán kedd reggel 7:17-kor azt közölte, hogy "baleset miatt Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek."

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.