Márki-Zay Péter szerint ahol Gyurcsány Ferenc megjelenik, onnan a választók a másik irányba futnak.

Nagyinterjút adott az ellenzék nagy arányú választási vereségét követően a 24.hu portálnak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, akinek nincs meg Orbán Viktor telefonszáma, de elkérte azt már Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőtől, hogy hasson a kormányfő lelkiismeretére. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje utólag úgy értékeli, nem a hibáik, a félremagyarázható mondatai, a hadarása vagy a „túl intellektuális” monológjai miatt bukták el a választást, hanem szerinte a mostani keretek között nem győzhető le a Fidesz.

„Alig várta, hogy elbukjuk a választást” – Márki-Zay keményen nekiment Gyurcsánynak, közben próbálja megszerezni Orbán telefonszámát is, de még nem kapta meg

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter szerint szívesen látná őt "politikai hullaként" Lázár János mellett Jakab Péter Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-vezér is, de szerinte a fő tanulság az, hogy a modell nem volt jó, amit az ellenzék követett.

"Egy hatékonynak tűnő logikai modellt követve mindent megtettünk, és én magam is mindent megtettem a sikerért, mégis kudarcot vallottunk" – összegzett, hozzátéve, képtelenek voltak hatástalanítani az "aljas hazugságokat".

Gyurcsány Ferencre kitérve elmondta, szerinte ő alig várta, hogy az ellenzék elveszítse a választást és rátolja a felelősséget. Bár Márki-Zay szerint a DK elnöke persze nyilván örült volna a győzelemnek, „de a vereséggel kalkulált, és amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget”. Gyurcsány már a kudarcos választás éjszakáján arról beszélt, hogy nem ő volt a legjobb kapitány. 

Márki-Zayt nem lepte meg, hogy a DK, a Jobbik és az LMP vezetése is távolt maradt az eredményvárótól.

Mert, őszintén szólva, valaki jó előre megígérte nekem, hogy egyedül kell elvigyem a balhét

- tette hozzá, de nem nevezte meg, kire utalt pontosan.

A választás óta már beszélt telefonon Lázár Jánossal, gratulált is neki, de még nem eldöntött, hogy leülnek-e beszélgetni. Márki-Zay Orbán Viktort is szívesen felhívná, mert a választás estéjén, a vereséget elismerő beszédében elfelejtett gratulálni neki.

Csakhogy eddig hiába kérte Kocsis Mátétól a miniszterelnök számát, nem adták meg neki.

Egyébként Orbán Viktorral is le szeretne ülni beszélgetni, hogy „az ország gazdaságilag jó irányba induljon, hogy fejlessze érdemben az oktatást és az egészségügyet, hogy tegyen annak érdekében, hogy megállítsa a fiatalok külföldre vándorlását”, de maga is meglepődne, ha ez összejönne.

Elmondta, bár végtelenül rossz a véleménye Orbán Viktorról, amiatt nagyra becsüli, hogy "érti ennek a népnek a lelkét", csak nem hiszi, hogy a lopás befejezéséről vagy a gyűlöletkampány felfüggesztéséről meg tudná győzni.

Forrás: 24.hu, 444, Infostart

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@róker33: Dájszen Gyurcsány éppen csendben volt, pont félre lett állítva te szerencsétlen félrebaszott gyurcsányfóbiás tóbiás. A vereség óráiban kellett volna a támogatás? Akkor már minek? A Maki direkt csak maga akart kamupányolni a 0% -os támogatottságával, a baj az volt éppen, hogy hagyták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Emmersson71: 07.33

Így tettünk. És megkaptuk vele Orbánt.
ómió
Ez a Maki efftárs már végleg "ilyen" marad?
sokanvagyunk
Csak nem vitát akar kezdeményezni vele megint?
Gazella
@koszpeko: tegnap 16:59 Bingo. Remek összefoglalás.
evacica
@Kanji: Na na Karácsonyt nem csapta be, most nyilatkozta, hogy direkt azért mondott le MZP javára, hogy Dobrev ne nyerjen! Baj az is hogy MZP túl nagy önbizalommal bír és sok hibát követett el, nem fogadta el a javaslatokat ment a saját feje után, persze ez nem jelenti azt, hogy egyedül ö a hibás, ez annál összetettebb! De nem kéne másokat főleg Gyurcsányt még most is mocskolni, tudjuk, hogy utálta hisz a kampányban is utalt erre!Na ez se volt szerencsés, na meg az se, hogy Orbán fiának nem identitására utalt ne egyszer, szóval volt itt hiba elég, de nem jó, ha most szétverik az összefogást ami összejött! Jó lenne befejezni mindenki részéről a mocskolódást és másokba keresni a bukás okát, benne vannak a szavazok is akik otthon maradtak! Ez van fel kell állni és dolgozni tovább, hogy megszabaduljunk ettől a velejéig romlott bandától!
csak úgy....
gyurcsány egy olyan típus,aki szívesen elbohóckodik továbbra is kisebbségben a parlamentben felelösség nélkül, ugyan úgy mint anno a 70 es években pécsen a kiszbizottságon..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.