Márki-Zay Péter szerint ahol Gyurcsány Ferenc megjelenik, onnan a választók a másik irányba futnak.

Nagyinterjút adott az ellenzék nagy arányú választási vereségét követően a 24.hu portálnak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, akinek nincs meg Orbán Viktor telefonszáma, de elkérte azt már Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőtől, hogy hasson a kormányfő lelkiismeretére. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje utólag úgy értékeli, nem a hibáik, a félremagyarázható mondatai, a hadarása vagy a „túl intellektuális” monológjai miatt bukták el a választást, hanem szerinte a mostani keretek között nem győzhető le a Fidesz.

„Alig várta, hogy elbukjuk a választást” – Márki-Zay keményen nekiment Gyurcsánynak, közben próbálja megszerezni Orbán telefonszámát is, de még nem kapta meg

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Márki-Zay Péter szerint szívesen látná őt "politikai hullaként" Lázár János mellett Jakab Péter Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-vezér is, de szerinte a fő tanulság az, hogy a modell nem volt jó, amit az ellenzék követett.

"Egy hatékonynak tűnő logikai modellt követve mindent megtettünk, és én magam is mindent megtettem a sikerért, mégis kudarcot vallottunk" – összegzett, hozzátéve, képtelenek voltak hatástalanítani az "aljas hazugságokat".

Gyurcsány Ferencre kitérve elmondta, szerinte ő alig várta, hogy az ellenzék elveszítse a választást és rátolja a felelősséget. Bár Márki-Zay szerint a DK elnöke persze nyilván örült volna a győzelemnek, „de a vereséggel kalkulált, és amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget”. Gyurcsány már a kudarcos választás éjszakáján arról beszélt, hogy nem ő volt a legjobb kapitány. 

Márki-Zayt nem lepte meg, hogy a DK, a Jobbik és az LMP vezetése is távolt maradt az eredményvárótól.

Mert, őszintén szólva, valaki jó előre megígérte nekem, hogy egyedül kell elvigyem a balhét

- tette hozzá, de nem nevezte meg, kire utalt pontosan.

A választás óta már beszélt telefonon Lázár Jánossal, gratulált is neki, de még nem eldöntött, hogy leülnek-e beszélgetni. Márki-Zay Orbán Viktort is szívesen felhívná, mert a választás estéjén, a vereséget elismerő beszédében elfelejtett gratulálni neki.

Csakhogy eddig hiába kérte Kocsis Mátétól a miniszterelnök számát, nem adták meg neki.

Egyébként Orbán Viktorral is le szeretne ülni beszélgetni, hogy „az ország gazdaságilag jó irányba induljon, hogy fejlessze érdemben az oktatást és az egészségügyet, hogy tegyen annak érdekében, hogy megállítsa a fiatalok külföldre vándorlását”, de maga is meglepődne, ha ez összejönne.

Elmondta, bár végtelenül rossz a véleménye Orbán Viktorról, amiatt nagyra becsüli, hogy "érti ennek a népnek a lelkét", csak nem hiszi, hogy a lopás befejezéséről vagy a gyűlöletkampány felfüggesztéséről meg tudná győzni.

Forrás: 24.hu, 444, Infostart

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@róker33: Dájszen Gyurcsány éppen csendben volt, pont félre lett állítva te szerencsétlen félrebaszott gyurcsányfóbiás tóbiás. A vereség óráiban kellett volna a támogatás? Akkor már minek? A Maki direkt csak maga akart kamupányolni a 0% -os támogatottságával, a baj az volt éppen, hogy hagyták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
"Márki-Zay Péter szerint szívesen látná őt "politikai hullaként" Lázár János mellett Jakab Péter Jobbik-elnök és Gyurcsány Ferenc DK-vezér"

...és én is!
Azt pedig szégyenlősen elhallgatta, hogy ő kérte pártokat és vezetőiket, hogy külön ne kampányoljanak! Eleget tettem MZP kérésének. Most .e hisztizik, hogy neki kell elvinnie a balhét.
Sunyi ex-fidesznyik, ennyi telik tőle!
Csizmás Kond
Péter. a kakas már harmadikot kukorékolta...ideje befejezni.
rokker33
Haha erre mostanában jött rá :) Gyurcsány egy hazug féreg egy csótány! Annyi gerinc nem volt benne, hogy Márky mellé álljon és támogatást nyújtson neki a vereség óráiban! Mocskos zsidó patkány ehelyett még rágalmazó üzenetet küld neki!! Megmondtam hogy Gyurcsánnyal sose fog nyerni az ellenzék! Bár megdögölne már!
Peller Anikó
@róker33: Dájszen Gyurcsány éppen csendben volt, pont félre lett állítva te szerencsétlen félrebaszott gyurcsányfóbiás tóbiás. A vereség óráiban kellett volna a támogatás? Akkor már minek? A Maki direkt csak maga akart kamupányolni a 0% -os támogatottságával, a baj az volt éppen, hogy hagyták.
Gazella
Te undormány még a szavazókat is hülyének nézted. Fördeményes véleményed volt a saját táborod szavazóiról.. és sokszor..
Ne a Gyurcsányt és Jakabot hozd elő!! Őket nem is engedted kampányoni...
Kizárólag saját magadat hibáztatsd.
csipetke
Ugyanmar! Mi a nyavalyát akar orbánnal? Aki nem vak, süket,vagy hülye, az mind tudja, hogy egy fidesz által 10 éve írt választási törvény, amibe azóta 300-szor (nem tévedés, vagy elírás) belenyúltak, az kb annyira törvényes, demokratikus, mint egy marék molylepke.
Amióta itt eszi a fene a fideszt a nyakunkon, még nem voltak olyan választások,ahol egyenlő eséllyel indult volna az ellenzék. A fidesz korlátlanul költhetett, a média kb 80%-át bedarálták már évekkel ezelőtt,a plakáthelyek zöme szintén az övéké, a közpénzből fenntartott orbán tv, és rádió, ahová az ellenzék 5 percre mehetett, ez aztán minden, csak nem demokratikus. A végén pedig az orbitális hazugság, hogy most háború, és béke között kell választani, tulajdonképp az döntötte el a választást. Azaz,a fidesz csakúgy, mint már évek óta csalással, jogtalan előnnyel,és hazugsággal nyert. De a fidesz megmagyarázza. Mit akar ezzel a maffia bandával MZP?
csipetke
@csipetke: Egyébként ha Karácsony nem lép vissza, vagy Dobrev nyer az előválasztáson, valószínűleg másképp alakul a dolog
koszpeko
Márki két dologról feledkezik el.
1. Az ellenzéki pártok nélkül a mozgalma és ő sehol nem lenne.
2. A legerősebb párt a D. K. aminek elnöke Gyurcsány Ferenc.

Most pedig törleszkedik Orbánhoz.
Tipikus fidesznyik köcsög.
Ő csak akarja meg kutatni az ellenzéki összefogást.
Nem hagyják remélem.
rokker33
@Peller fogyatékos Anikó: pedig tavaly ősszel még ment a puszi nyali! Akkor még azt hazudta a Gyurcsány, hogy Márky val nyerni fognak! Most lapit mint szar a fűben hazudik össze vissza, de azzal az értelmi fogyatékos agyaddal te ezt úgysem fogod fel :)
kereső
Be kell ezt fejezni MZP! Csináld meg a pártodat- ott van készen 850 ezer ellenzéki szavazó, aki Gyurcsány miatt kifutott tán még a világból is, és bizonyára alig várja, hogy a Te pártodat támogathassa. Van 4 éved(vagy nem), hogy kimunkáld az orbán buktatás receptjét- a jobboldali konzervativ keresztény nagyon mélyen vallásos pártot.De ezt fejezd be. Gusztustalan és ordenáré amit csinálsz. Buktatok- és a szavazóitok?? akik velem együtt mérhetetlenül csalódottak?? Legalább vetted volna a fáradtságot, hogy elnézést kérsz tőlünk, akik nagyon sokan jobb meggyőződésünk ellenére is elmentünk szavazni, mert nekünk nem Te voltál a legfontosabb, hanem az a hat párt- és azok szövetsége. Akik szavaztunk, egy másik Magyarország reményének érdekében tettük, nem miattad. Kicsit vissza kell venni az önző egoizmusból, mert ez a választás nem Rólad szólt- hanem rólunk, az emberekről. Ez- valahogy a kampányodban is érződött, hogy a Te világod nem mi köröttünk forgott. Legyen elég ennyi.Csináld meg azt a pártot, és váltsd le orbánt- . Ha nagyon jól végzed a pártépitést, talán még a dk-sok is átpártolnak hozzád, a patástól.
csak úgy....
"No nem baj, Péter, te lapátra kerültél, de az itt kommentelő siserehad újra a DK-val készül a 4 év múlva megrendezésre kerülő, sorsdöntő választásra." :)
(spirit is a bone/ 444)
Pálinkás Pál
megérdemli az ellenzék a zakót, hogy beállt a féreg maki mögé...sokan mondtuk már ősszel, el kellett volna ásni a biciklis komájával együtt..
csetere
@Peller Anikó: Aki miatt az ellenzék vesztett, az Márky Zay. Akkora bunkó volt a beszólongásaival, hogy hantot lehetett volna törni vele. Teljesen alkalmatlan volt.
csak úgy....
"Orbán Viktornak még soha nem kellett ilyen nehéz körülmények közt kormányt alakítania és kormányoznia. A helyzetet nehezíti, hogy elődje, Orbán Viktor sok problémát nem oldott meg, pedig a békeévekben lett volna lehetőség. Sőt a választási győzelem érdekében Orbán Viktor újabb problémákat termelt, amiket most utódjának, Orbán Viktornak kell rendbe tennie." :)
hvg.hu/gazdasag/20220408_Orbankormany_gazdasag_mozgaster
kereső
@csak úgy...: 17:18. Várd ki ennek a végét. Ha , beülnek a parlamentbe ezek után- akkor szerintem politikusként ez az utolsó négy évük, hacsak át nem állnak a fideSS táborba.
Nyírfa
" bár végtelenül rossz a véleménye Orbán Viktorról, amiatt nagyra becsüli, hogy "érti ennek a népnek a lelkét" "

Biztosan idéztétek már, de nem bírom megállni, hogy ne fűzzek hozzá egy bővített mondatot. Ha Márki szerint Orbán érti a néplelket - vagyis bamba , terelni való jószágnak látja a magyarokat, és eszerint is bánik velük - , és ezért ő nagyra becsüli, akkor Márkinak nincsen emberismerete, manipulálható, gyermeteg, és nem lát tovább az orra hegyénél.
A dolgok jelen állása szerint azonban Márki-Zay Péter egyszerűen csak dörgölőzik Orbán Viktorhoz, és abbeli vágyában, hogy politikailag a felszínen maradhasson, s annál is feljebb kerülve a tűz közelében találja magát, úgy árulta el a magyar népet lelkestől, mindenestől ezzel a kijelentésével - ha előbb már nem -, hogy az ellenzék azonnal fújjon neki takarodót.
csak úgy....
"Kedves Fidesz szavazó!
Én vagyok az ellenzéki szavazó. Azért írok neked, hogy megértsd, miért szavaztam a "baloldal", "moslékkoalíció", "libsik" satöbbi pártcsoportosulásra. De előbb egy kicsit magamról. Budán élő értelmiségi, több diplomás ember vagyok. Éltem és dolgoztam külföldön fiatalabb koromban, magas beosztásban, idegen nyelven, sokféle ember közt, nyugati fizetésért. Egy nagyjából 300 milliót érő házban lakom, és egy 25 milliós Mercedessel járok, ami csak az egyik autóm. Most igényeltem vissza én is és a feleségem is fejenként 809 ezer Ft adót, és még 480 ezret, mert 2 gyereket nevelünk. Az energia árak emelkedése miatt napelemet rakattam a tetőre, mert azzal tudom olcsón fűteni a medencét, és a jakuzzit, ami havi 20-30 ezer Ft lenne. Eddig ezt rezsicsökkentett energiával tettem meg a többi adófizető kárára. De most erre a napelemre felrántottam majd 2 milliót az államtól, mert kifizette felét. A jakuzzi meg fasza télen, 36 fokos vízzel. Ez idén közel 4 millió Ft állam bácsitól. Nem mintha szükségem lenne rá, mert másfél milla fizetést hazaviszek havonta, és a megtakarításaim is hoznak egy átlag fizetést legalább. Lemondtam volna erről már 4-szer is a javadra. Én megpróbáltam. De te mind a négyszer megszavaztad nekem. Miközben valószínűleg százszor rosszabb körülmények közt laksz, annyit keresel, hogy épp kijössz belőle, és nem is vagy túl boldog ettől. De te nyertél 4-szer, és ennyi ember nem tévedhet. Én úgy voltam vele, hogy megnéztem a videókat vidékről meg a falvakról, és sajnáltam az embereket, akik vakarót esznek, közmunka az egyetlen bevétel 7 fős családnak, és 10 ezer forintnak úgy örülnek, mint a lottónyereménynek. Miközben én néha véletlen felporszívózok egy tízezrest és nem veszem észre. Gondoltam én már megvagyok, és nem lesz gondom a hátralévő életemben, szavazok olyan pártra, aki nem adja vissza nekem az adómat, hanem odaadja a tanároknak, vagy a szakápolóknak. De te ragaszkodtál hozzá, hogy ez a pénz nálam maradjon. Úgyhogy felvettem 10 milliót...
BabyShark
"Barkóczi Balázs
·
Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter. Hadd hívjam fel a figyelmüket egy apró összefüggésre. Mert valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben:
2019. önkormányzati választás - Nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. Eredmény: masszív ellenzéki győzelem, nyertünk Budapesten, Miskolcon, Pécsen, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben és Szombathelyen.
2022. országgyűlési választás - Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszített az ellenzék.
Tessék levonni a következtetéseket! Ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse."
csak úgy....
...Úgyhogy felvettem 10 milliót CSOK-ra is, meg Babaváróra még 10-et. Ott van a bankban, szépen termel. Nem voltam sosem kormányközeli vállalkozó. A szüleim viszonylag csórók voltak gyerekkoromban, de jó iskolába jártam, mert akkor még volt olyan, ingyen. Tanultam, dolgoztam és kimentem a hanyatló nyugatra, ahol külföldiként pont ugyanannyi esélyem volt, mint a helyieknek. Úgyhogy sok pénzt kerestem. A hanyatló nyugaton sokat tanultam, amit aztán itthon kamatoztattam, szintén sok pénzért. Nem volt mindig ekkora vagyonom, de mivel láttam mit csinál a kormány és a jegybank ingatlanba tettem amit hazahoztam, és megsokszorozódott amim volt. Elintézte nekem a szavazatod, hogy háromszor annyit ér az ingatlanom, igaz másnak most már nem nagyon jut. Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem akartam átműtetni a gyerekedet, hanem jót akartam tenni veled is, meg a többi szerencsétlennek is, hátha lesz normális oktatása meg kórháza, és a gyereke talán nem 40 ezerért fog dolgozni. Vagy nem 150 ezerért vagy 200-ért. Most megtarthatom a zsetont, továbbra is jön szépen a pénz, és te kiírod majd a közösségi médiában, hogy kibasztál velem. És már azt is látom, ahogy engem utálsz, mert arcoskodok itt a pénzemmel, és átlapozod a fake news média cikkeit azokról a dolgokról, amiben a munkaerőpiacon sosem dolgozó 20-30 évesek járnak 150 milliós órákban 50 milliós kocsikkal, jachton és helikopteren a milliárdos villákból, és megköszönik, hogy harcolták értük. Már csak még 4 évet kérnek, és te is anyagi biztonságban élhetsz, csak most jött ez a válság sajnos...
Üdv, Egy ellenzéki szavazó"
Nyírfa
@sgl: 18.21

Persze, hogy nem éri meg! De ez a szar alak ne merje becsmérelni se Gyurcsányt, se Klárát, mert kosz nem lehet a körmük alatt. És hogy lenézi még Karácsonyt is, képes volt annak a degradáló kritikának hangot adni, hogy Gergely, ha nem lép vissza, még ilyen eredményt sem hozott volna össze! Menjen a jó büdös nagynénikéjébe!
kereső
@KisTehen: 18:18 nem most. Hanem az előválasztás két fordulója között.
kereső
Miniszterelnök -jelölti vita 2021.október 13. Dobrev Klára -MZP:
“Muszáj elmondanom mit gondolok az elmúlt másfél hét ámokfutásáról. Péter, el kell mondjam neked szemtől szemben, és szerintem ez a legegyszerűbb és legjobb alkalom rá, hogy egész egyszerűen nem tartalak alkalmasnak a miniszterelnöki pozícióra. Az, ami itt történt az elmúlt napokban, hogy szinte minden napra jutott valamilyen valótlanság, olyan vádaskodás, amit nem tudtál bebizonyítani és aztán ott maradt az emberek fülében. Ez egész egyszerűen nekem morálisan elfogadhatatlan. Nagyon nagy a politikai nyomás, és úgy látom, hogy nem bírod ezt a politikai nyomást. Az, ami most itt történik az előválasztáson az a tizede annak, ami lesz majd a nagykampányban. Ehhez sokkal erősteljesebb, sokkal erősebb mentális állóképesség kell. Ezzel a mentalitással szét fogod verni az ellenzéki megállapodást és összefogást.”
Nyírfa
@sgl: 17.53

MZP kommunikációjával viszont elégedett voltál, hogy ő legalább visszagyűri.
Lehet, hogy mégis másképpen kellett volna azt a visszagyűrést intézni.
Nyírfa
@kereső: 18.42

Kinek kellett volna nyernie? Klárának. Ennyi.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 18:27
Tudom mihálynak mindig igaza van,:))
Azt a "szerencsét" még ne kiabáld el,mert mihály soha nem kezelt még válságot.:))
Emmersson71
@Nyírfa: Mióta ugatom, hogy MZP trójai faló?! Nagyjából az előválasztás óta.
kereső
@kulabombaafityiszre: Dehogynem. Itt volt a pandémia, és a gazdasági válsága.Világbajnok módon kezelte. Ebben legalább benne vagyunk a világ első négyében.. 47 ezer halott, + az ellátatlanok.
Nyírfa
@Emmersson71: ű

Sokunknak voltak kétségeik. Bármelyikünk bejegyzéseit vissza lehet olvasni, miként vélekedtünk róla. De itt vége is volt, mert nem tudtunk mit csinálni. Megvolt az előválasztás, Márki lett a m.jelölt, a pártok beálltak mögé, mi pedig tördeltük a kezünket.
De van tanulság: az ember ne adja fel a saját értékrendeszét, sem várt csodáért, sem jónak tűnő kompromisszumért.
Nyírfa
@Emmersson71: Az az ű a neved mellé magától repült oda, biztosan! :)
Nessy
@Nyírfa: Valami nem volt ott a végén gömbölyű. MZP volt a leggyengébb láncszem.Ami nagy hiba volt, hogy nyílt színen szapulta okkal, ok nélkül a társait! De legalább most már befejezhetné! Próbáljon meg elegánsan veszíteni!
Logogrif
MZP sajnos alkalmatlan politikusnak , így pl. min.elnöknek is, odakinn az ilyen embert "frontman"-nek nevezik, magyarul : stróman...
kulabombaafityiszre
@kereső: ma, 19:03
Még azért tedd hozzá a mértéktelen lopást is selejt semmire való dolgokkal,amiből hirtelen megalakult cégek mögött lévő emberek kaszáltak nagyon nagyot,amiket utána sikeresen felszámoltak.Azért az is "világbajnoki"járvány kezelés volt.
kereső
@kulabombaafityiszre: Nem akartam ragozni a pandémia alatti/utáni gazdasági válságkezelést- mindenki itt élt. Megéltük- és molylepke módjára elfelejtette az ország. Mert féltette a rezsit. Meg a biztonságot. És főleg a békét. Meg ne mi fizessük meg a háború árát.Olyan hazugságok tömkelege, megspékelve 1500-2000 milliárdos lopással, amit józan paraszti ésszel gondolkodó ember el sem hisz.
Nyírfa
@Nessy: 19.24

Kíváncsi vagyok ki és mikor fog előállni Karácsony visszalépésének valódi okáról, a körülményekről, az egyezkedésekről. Amikor fény derül a történésekre, akkorát fog robbanni, hogy maga alá temeti az ellenzéket. Módosítok: Klára lesz az egyetlen, aki állva marad.
Nessy
@Nyírfa: Én már ott tartok, hogy nem foglalkozom vele! Erre mondaná életempárja, amit nekem mondott, amikor lefutott témán morogtam: Mindegy mibe halt meg a Kovács, meghalt a Kovács.
Emmersson71
@Nyírfa: Többször leírtam: MZP-re orrbefogva, fintorogva..de százszor inkább, mint a szotyialista kolostormalac.
Toller Béla
Ne nagyon okoskodj MZP, persze, a körülmények is, de te is az egyik fő oka vagy a bukfencnek ! Alkalmatlan, apolitikus, mondhatni unintelligens komponense voltál az ellenzéki kampánynak. ÉS még mondhatnék rólad egysmást ...
Nyírfa
@Emmersson71: 07.33

Így tettünk. És megkaptuk vele Orbánt.
ómió
Ez a Maki efftárs már végleg "ilyen" marad?
sokanvagyunk
Csak nem vitát akar kezdeményezni vele megint?
Gazella
@koszpeko: tegnap 16:59 Bingo. Remek összefoglalás.
evacica
@Kanji: Na na Karácsonyt nem csapta be, most nyilatkozta, hogy direkt azért mondott le MZP javára, hogy Dobrev ne nyerjen! Baj az is hogy MZP túl nagy önbizalommal bír és sok hibát követett el, nem fogadta el a javaslatokat ment a saját feje után, persze ez nem jelenti azt, hogy egyedül ö a hibás, ez annál összetettebb! De nem kéne másokat főleg Gyurcsányt még most is mocskolni, tudjuk, hogy utálta hisz a kampányban is utalt erre!Na ez se volt szerencsés, na meg az se, hogy Orbán fiának nem identitására utalt ne egyszer, szóval volt itt hiba elég, de nem jó, ha most szétverik az összefogást ami összejött! Jó lenne befejezni mindenki részéről a mocskolódást és másokba keresni a bukás okát, benne vannak a szavazok is akik otthon maradtak! Ez van fel kell állni és dolgozni tovább, hogy megszabaduljunk ettől a velejéig romlott bandától!
csak úgy....
gyurcsány egy olyan típus,aki szívesen elbohóckodik továbbra is kisebbségben a parlamentben felelösség nélkül, ugyan úgy mint anno a 70 es években pécsen a kiszbizottságon..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.