A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés elfogadása miatt gyanúsítottként hallgatott ki két ügyvédet és egyikük védencét.

Két korrupt ügyvédet hallgatott ki a nyomozó ügyészség: kenőpénzt fogadtak el

Fotó: pixabay.com

A regionális nyomozó ügyészség 2022. április 13-án, bűnügyi akció keretében több helyszínen tartott kutatást, lefoglalást végzett, majd gyanúsítottként hallgatott ki három személyt – írják az ügyészség honlapján.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő ügyben gyanúsítottként kihallgatott férfi terhelő vallomást tett egy másik személyre, akit ezért szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A megalapozott gyanú szerint az elsőként kihallgatott férfi a védelmét ellátó ügyvédjével azt közölte, hogy 30 millió forintért hajlandó korábbi vallomását úgy módosítani, hogy annak tartalma alapján megszüntessék az eljárást a másik személlyel szemben, vagy legalább enyhébb megítélésű bűncselekménnyel vádolják.

Az ügyvéd az ajánlatot a férfi ügyvédjének továbbította, aki 2022. március 31-én beszámolt arról védencének. A megkeresett személynek ötmillió forintot előre kellett volna letétként átadnia az ajánlattevő férfi ügyvédjének, míg a fennmaradó összeget a kedvező vallomás megtétele után kellett volna kifizetnie.

A megkeresett személytől egy balatoni gyorsétteremben a másik férfi ügyvédje azzal a hivatkozással vette át az ötmillió forintot, hogy azt eljuttatja védencéhez, aki ezért cserébe törvényes jogával nem élve, más személy érdeke által meghatározottan tesz vallomást.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette hatósági eljárásban gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a három elkövetőt, amelyet az ajánlattevő személy tettesként, míg a két ügyvéd bűnsegédként követett el.

A vesztegetési pénzről a bűnügyi akcióban készültek a fotók.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.